BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya'da, enerji şirketlerinin vergi yükü arttı----

Rusya'da, enerji şirketlerinin vergi yükü arttı

Rusya'da, enerji şirketlerinin vergi yükü arttı
10 Kasım 2022 - 17:50 www.finansgundem.com

Rusya’da, Devlet Duması, 2023-2025 yılları arasında ülkenin gaz ve petrol üreticileri üzerindeki vergi yükünün artırılmasını öngören kanun değişikliklerini onayladı.

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yaptırımların devam ettiği Rusya'da, bütçe gelirlerindeki kayıpların telafi edilmesi için düzenlenen kanun değişiklikleri Rusya meclisinin alt kanadı olan Devlet Duması tarafından onaylandı.

Düzenlenen değişikliklere göre, 2023-2025 yıllarında Gazprom’dan 50 milyar ruble ek vergi geliri elde edilmesini sağlayacak yeni uygulamanın toplamda bütçeye üç yıl içerisinde 1,8 trilyon ruble gelir sağlayacağı tahmin ediliyor.

Enerji sektöründe ek vergi uygulamasının 1 Ocak 2023’ten itibaren başlayacağına dikkat çekilen Duma açıklamasında, ayrıca 2023-2025’te sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ihracatçıları için gelir vergisinin yüzde 34’e yükseltildiği de vurgulandı.

 Petrol üreten kuruluşlar üzerindeki vergi yükünde öngörülen artışın bütçe gelirlerini 629 milyar ruble artırması beklenirken, ek vergi uygulamasının yaratıcısı Maliye Bakanlığı, ekim ayında hazinenin Batı yaptırımları nedeniyle petrol ve gaz ihracatından önceki tahminlerden 7,5 milyar ruble daha düşük bütçe geliri elde ettiğini aktarmıştı.

Ekim 2022 döneminde Rusya devlet bütçesinin petrol ve gaz ihracatından elde ettiği gelirleri 275,2 milyar ruble olmuş, eylül ayında bu rakam 688 milyar ruble olarak açıklanmıştı.

Rusya'da bütçe açığına 1 trilyon ruble harcanacak

 

Rusya'da bütçenin 3 trilyon ruble açık vermesi bekleniyor

 

Rusya'da ekonomiye sert fren

 

Rusya'ya yaptırımların süresi uzatıldı

 

Rusya'ya yaptırımların sayısı 10 bini geçti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)