BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya’nın Ukrayna’yı yenmesi Türkiye’yi nasıl etkileyecek?----

Rusya’nın Ukrayna’yı yenmesi Türkiye’yi nasıl etkileyecek?

Rusya’nın Ukrayna’yı yenmesi Türkiye’yi nasıl etkileyecek?
13 Mart 2022 - 10:12 www.finansgundem.com

Rusya'nın Ukrayna işgali devam ederken, ABD'nin önde gelen medya kuruluşlarından Forbes, Rusya'nın Ukrayna savaşında zafer elde etmesi durumunda bundan Türkiye'nin de etkileneceğini yazdı.

ABD’nin önde gelen medya kuruluşlarından Forbes, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın Türkiye’ye olası etkilerini mercek altına aldı…

Forbes, “Rusya’nın Ukrayna’yı yenmesi Türkiye’nin drone programına ciddi bir zarar verebilir” başlığı altında son yaşananları değerlendirerek kapsamlı bir analiz yayınladı. Makalede, “Eğer Rusya, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy hükümetini yenerse bu Türkiye’nin drone programı ile birlikte diğer askeri hava sistemleri projelerinde büyük bir sıkıntıya sebep olur. Ankara ve Kiev’in birlikte drone üretmek gibi büyük planları vardı” yorumu yapıldı.

Türkiye’nin son yıllarda en az 20 İHA ve SİHA sattığına dikkat çekilirken bunların Rusya ile savaşta aktif olarak kullanıldığı belirtildi. Ukrayna’nın ayrıca Türkiye’ye motor tedarik ettiği de belirtilirken savaştan önce iki ülke arasındaki iş birliğinin genişlediği de aktarıldı.

Fransız medyasından Türk SİHA'larına büyük övgü

 “ İHA VE SİHA ÜRETİMİ SEKTEYE UĞRAYABİLİR”

Forbes’a konuşan uzmanlar, ” Rusya, Türkiye ile iş birliği yapan Zelenskiy hükümetini değiştirerek Türkiye yerine Rus şirketlerini onun yerine koymayı planlıyor. ABD ve AB’nin yaptırımlarıyla birlikte savaştan sonra Türkiye’nin Rusya destekli bir Ukrayna rejimiyle iş yapması çok zor olacak” yorumunu yaptı.

Ukrayna’da yaşanan krizin Türkiye’deki İHA ve SİHA üretimini de sekteye uğratabileceği belirtilirken bu sebeple ticaretin de yavaşlayabileceğine dikkat çekildi. Dergiye konuşan uzmanlar, Türkiye’nin askeri-teknik partneri Ukrayna’nın olası bir kaybı durumunda farklı alternatiflere yönelebileceğini de belirtti.
(Sözcü)

Rusya'nın saldırıları sonrası Ukraynalı milyarderin serveti eridi

Rusya yüzünden Almanya silaha sarıldı

Savaşın nedeni Putin'in hastalığı mı?

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum13 Mart 2022 12:28

    Rusya ukraynayı yenerse ambargo genişler türkiyeye yaramaz bu iş Türkiyeninde ambargo yapması istenecek Rus mallarına el koy ticarete kısıtlama yap denecek şimdiden arka kapı diplomasisi yapıyorlar bizim koyduğumuz ambargo lar etkili olması için sizinde bizimle birlikte hareket etmeniz gerek diyorlar

  • Bir Bilen 13 Mart 2022 21:21

    Bu savaş Batı'nın tabutuna çakılan son çividir. Türkiye' son on yıldır ne zaman Batı'nın hangi kararını uyguladı da Rusya ile ilgili yaptırımlarına katılacak? O iş bitti. İngiltere uyandı, gemiden atladı, Doğu'ya kendi gemisiyle gitmeye çalışıyor. Bizim Doğu'da gerek Türk gerekse Müslüman çok bağlantımız var. Gelecek Doğu yla işbilirğindedir.