BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya'nın sanayi üretimi verileri açıklandı----

Rusya'nın sanayi üretimi verileri açıklandı

Rusya'nın sanayi üretimi verileri açıklandı
27 Ekim 2022 - 10:50 www.finansgundem.com

Rosstat verilerine göre, Rusya'nın sanayi üretimi bu yılın ilk 9 aylık döneminde 0,4 artış gösterdi.

Rusya'nın sanayi üretimi geçen yıla kıyasla azalmış olsa da, bu yılın ilk 9 ayında toparlanma eğiliminde gözüküyor.

Rusya Federal İstatistik Servisinin (Rosstat) verilerine göre, Rusya’da sanayi üretimi eylül ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,1 azalırken, bu yılın ilk 9 aylık döneminde ise yüzde 0,4 artış gösterdi.

Rusya’nın eylülde sanayi üretim hacimlerini mevcut yılın ağustos ayına kıyasla, yüzde 0,5 artırdığına da dikkat çekilen raporda, raporlama döneminde madencilik sektöründeki üretimde yıllık baza yüzde 1,8 düşüş meydana geldiği aktarıldı.

Madencilik sektöründe üretim hacimleri ocak-eylül döneminde yıllık bazda yüzde 1,9 artarken, Rusya’nın imalat sektöründe üretim eylülde yüzde 4, bu yılın ilk 9 ayında ise yüzde 0,5 azaldı.

Rusya’da su temini, kanalizasyon ve atık bertaraf alanındaki hizmetlerde yaşanan üretim hacmi düşüşü eylülde yüzde 7,5’lere ulaşırken, ilk dokuz aylık sonuçlara göre ise düşüş yüzde 5,5 olarak kaydedildi.

Elektrik, gaz ve buhar tedariki sektörlerinde üretim hacimleri eylül ayında yüzde 1,5 düşüş gösterirken, ocak-eylül döneminde yüzde 0,3 yükseldi.

Rosstat istatistiklerine göre, eylül ayında Rusya’nın kömür üretimi yıllık bazda yüzde 2,3, metal cevheri madenciliği yüzde 6,5, petrol ve doğalgaz üretimi yüzde 2,2 azalırken, ilaç ve tıbbi amaçlı malzeme üretimi yüzde 11,9, giyim üretimi yüzde 5,6 ve tekstil üretimi yüzde 4,1 artış gösterdi.

Rusya'nın sanayi üretimi mayıs ayında azaldı

 

Rusya'nın sanayi üretimi eylülde arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)