BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'nın petrol vergi geliri yüzde 90 azalabilir----

Rusya'nın petrol vergi geliri yüzde 90 azalabilir

Rusya'nın petrol vergi geliri yüzde 90 azalabilir
17 Nisan 2020 - 10:42 www.finansgundem.com

Petrol fiyatlarındaki sert düşüşün ve OPEC+ anlaşmasının yürürlüğe girmesinin ardından, Rusya'nın petrol ihracatından sağladığı gümrük vergisi gelirlerinin yüzde 90'a yakın azalabileceği hesaplandı

Bloomberg ajansı, OPEC+ anlaşmasının yürürlüğe gireceği mayıs ayından itibaren, Rus Ural petrolünün varilinin 19 dolara ihraç edilmesi halinde ton başına gümrük vergisinin 6,8 dolara kadar düşeceğine dikkat çekti.

Nisan ayı itibarıyla ise petrol ihracatından alınan vergi 52 dolar seviyesinde. Bu durumda Rusya'nın petrol vergi gelirlerinin yüzde 87 azalacağına, ayrıca anlaşma kapsamında üretimin kısılmasının ve ihracattaki azalmanın da gelirlerde ek düşüşe yol açacağına işaret ediliyor.

Moskova'nın anlaşma şartlarınna razı olarak Suudi Arabistan ile fiyat savaşlarını sonlandırabildiği belirtilen Bloomberg haberinde, "Ancak petrol üretiminin azaltılması nedeniyle sorunlar yeni başlıyor. Mayıs ayında gümrük vergisi 2002 yılından bu yana en düşük seviyeye gerileyecek" denildi.

Rus Ural petrolünün Avrupa'daki varil fiyatı bu hafta 16 dolar civarındaydı. OPEC+ anlaşmasının fiyatlarda artışa yol açmadığı, tam tersi düşüşe neden olduğu belirtiliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)