BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya’nın internet yasakları 1.2 milyar dolar kaybettirdi----

Rusya’nın internet yasakları 1.2 milyar dolar kaybettirdi

Rusya’nın internet yasakları 1.2 milyar dolar kaybettirdi
23 Mart 2022 - 13:58 www.finansgundem.com

Rusya’nın Ukrayna işgali ile birlikte sosyal ağlar başta olmak üzere ülkedeki internet sitelerine yönelik aldığı erişim engelleme kararlarının ekonomik olarak yol açtığı zarar belli oldu.

Facebook ve Instagram’ı yasaklayan, Twitter’a erişim engeli getiren Rusya’nın devreye aldığı internet yasakları, dünya ekonomisine şimdiden 1.2 milyar dolar kaybettirdi.

Habertürk'den Necdet Çalışkan'ın haberine göre, İngiltere merkezli VPN teknolojileri şirketi Top 10 VPN’nin internet faaliyetlerinin kesilmesinin ekonomik etkilerini araştırdığı raporun 2019-2022 dönemine ilişkin sonuçları açıklandı.

MALİYETİ 2 MİLYAR DOLAR

Rapora göre 2019 yılından bu yana 46 ülkede 260 büyük internet kesintisi yaşandı. Bu dönemde hükümetlerin aldığı kararlar doğrultusunda yaşanan internet kesintilerinin dünya ekonomisine toplam maliyeti 19.5 milyar dolar olarak tespit edildi.

Raporun 2022 yılı verilerine göre bu yıl şu ana kadar 8 ülkede 13 büyük internet kesintisi yaşandı ve bu kesintiler toplam 1.98 milyar dolarlık ekonomik maliyete yol açtı. Bu kesintilerden en çok etkilenen ülke ise açık ara Rusya oldu.

113 MİLYON KİŞİ ETKİLENDİ

Rusya’da bu yıl devlet kurumlarının aldığı erişim engelleme kararlarının ekonomik maliyeti toplam 1.21 milyar doları buldu.

Rapora göre Rusya’da bu yıl toplam süresi 22 Mart itibariyle 543 saati geçen internet kesintilerinden etkilenen kişilerin sayısı da 113 milyonu aştı.

Geçen ay başlayan Rusya-Ukrayna savaşının ardından bu ayın başında Facebook, Instagram ve Twitter gibi sosyal ağlara erişimi yasaklayan Rusya, en son olarak Meta'nın da faaliyetleri yasaklanmıştı.

EN ÇOK ETLİLENEN 5 ÜLKE

Ukrayna savaşı ile birlikte internet yasaklarının ekonomik olarak yol açtığı zarar rakamlarında bu yıl Rusya açık ara lider konuma yükselirken, bu alanda Rusya'yı Kazakistan takip etti.

Kazakistan'daki bu yılki internet yasakları 429 milyon dolarlık, Myanmar'daki yasaklar, 198 milyon dolar, Nijerya'daki yasaklar 83 milyon dolar ve Etiyopya'daki internet yasakları ise 30 milyon dolarlık ekonomik kayba neden oldu.

Yaptırımlardan boğulan Rusya kripto paralara sarıldı!

 

Rusya'dan NATO'ya: Doğrudan bir çatışmaya yol açabilir!

 

ABD Rusya'ya yeni yaptırım paketi hazırlıyor!

 

Pentagon, Rusya-Ukrayna savaşında kazanacak tarafı açıkladı

 

Rusya'nın 78 uçağına el konuldu

 

Rusya'ya "siber ordu" teklifi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)