BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'nın 78 uçağına el konuldu----

Rusya'nın 78 uçağına el konuldu

Rusya'nın 78 uçağına el konuldu
22 Mart 2022 - 18:49 www.finansgundem.com

Rusya Ulaştırma Bakanı Vitaliy Savelyev, 78 Rus uçağının yurt dışında alıkonulduğunu açıkladı

Rusya, Ukrayna işgali nedeniyle uygulanan bir dizi yaptırımla karşı karşıya. Yaptırımlar uçakların çoğunun parça ve hizmet tedarikini durdurdu. Rus havayollarının yurtdışından kiraladığı uçak sayısı toplamda 515.

Rus Interfax haber ajansına göre Savelyev, ‘‘78 uçağı kaybettik’’ dedi; bu uçakların Rusya dışında alıkonulduğunu ve Rusya’ya geri dönmeyeceğini belirtti.

Rusya, havayollarının yabancı şirketlerden kiralanan uçakları Rusya'nın havacılık siciline kaydetmesine izin veren bir yasa çıkarmıştı, ancak havayolları uluslararası ortaklarla ilişkileri tehlikeye atabileceği endişesiyle bu yola başvurmaktan çekiniyor.

Ulaştırma Bakanı Savelvey, İran'ın benzer bir durumda uçaklarla nasıl hizmet verileceği konusundaki deneyimini örnek aldıklarını belirtti.

Savelyev’e göre yaptırımlar başladığında Rusya’nın toplam bin 367 uçağı vardı. Bu uçakların 800 kadarı ülkenin havacılık siciline kaydedildi. Bakan, bunların kaçının küresel ‘’leasing’’ şirketlerinden kiralanan uçaklar olduğunu ise belirtmedi.

Rus havayollarının kullandığı Boeing ve Airbus uçaklarının neredeyse tamamı Bermuda ve İrlanda'da tescilliydi. Ancak bir hafta önce Bermuda ve İrlanda'nın havacılık yetkilileri, Rusya’nın işlettiği tüm uçakların ruhsatlandırmasını durdurdu.

Rusya'ya "siber ordu" teklifi

 

Biden: Rusya'nın siber saldırılarını püskürteceğiz

 

Lagarde: Kripto varlıklar, Rusya'ya yaptırımları bozmak için kullanılıyor

 

Peskov: Rusya, ABD ve Batı gibi haydutluk yapmıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)