BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya'nın dış borcunda tarihi düşüş----

Rusya'nın dış borcunda tarihi düşüş

Rusya'nın dış borcunda tarihi düşüş
06 Mayıs 2023 - 17:36 www.finansgundem.com

Rusya’nın toplam dış borcunun GSYH oranı yüzde 10 düşerek yüzde 16,6’ya geriledi.

Ulusal merkez bankaları ve istatistik servislerinden alınan verilere atıfta bulunan Rus resmi haber ajansı RIA Novosti,  geçen yılın sonunda Rusya’nın toplam dış borcunun gayri safi yurtiçi hasılaya (GSYH) oranının yüzde 16,6 ile şimdiye kadarki en düşük seviyeye gerileyerek rekor kırdığını bildirdi.

Hollanda ve İngiltere en borçlu ülkeler olurken, Rusya’da geçen yılın sonunda dış borcun GSYH’ye oranı yüzde 10 düşerek yüzde 16,6’ya geriledi.

Bu seviyenin 2002’den bu yana en düşük seviye olurken, en büyük ekonomiler arasında daha küçük gösterge, dış borcunun GSYH’ye oranı yüzde 15,4’ten 13,7’ye gerileyen Çin’de gözlemlendi.

Hindistan’ın toplam dış borcunun gayri safi yurtiçi hasılaya oranı yüzde 19,1 olarak belirlenirken, Avrupa ülkeleri arasında 2022 yılı  sonunda en “sürdürülemez” dış borç, borcun GSYH’ye oranının yüzde 380,5’e ulaştığı Hollanda’da ve yüzde 287’ye ulaştığı İngiltere’de kaydedildi.

Aynı zamanda, mutlak olarak yedi ülkenin dış borçlarını artırdığı da tespit edilirken, Norveç, Amerika Birleşik Devletleri ve Güney Kore’nin dış borcunu yüzde 5, Türkiye’nin yüzde 4,5, Arjantin’in yüzde 3, Brezilya’nın ise yüzde 2 artırdığı ifade edildi. (Gazetemru)

'Borç stokunun GSYH'ye oranı, düşüş kaydediyor'

Rusya dış borç ödemeleri için yeni plan hazırlıyor

Yoksul ülkelerin dış borcu 25 yılın zirvesinde

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)