BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'nın BM Daimi Temsilcisi: Batı, Ukrayna'ya 165 milyar euro aktardı----

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi: Batı, Ukrayna'ya 165 milyar euro aktardı

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi: Batı, Ukrayna'ya 165 milyar euro aktardı
14 Ekim 2023 - 02:52 www.finansgundem.com

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Nebenzya, ABD ve Batı'nın Rusya ile savaşmak için Ukrayna'ya toplamda 165 milyar euro yardım yaptığını ve bunu 2 yıldan az bir sürede gerçekleştirdiğini ifade etti

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Nebenzya, Ukrayna’nın özel askeri harekatın başlangıcından bu yana Batı'dan 165 milyar euro tutarında yardım aldığını belirtti.

BM Güvenlik Konseyi toplantısında konuşan Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya, Rusya'nın Ukrayna'da yürüttüğü özel askeri operasyonunun başlangıcından bu yana Kiev’in Batı'dan silahlar için 80 milyar euro'dan fazla yardım aldığını, tahsis edilen toplam miktarın ise 165 milyar euro'yu bulduğunu söyledi.

NEBENZYA: BATI' RUSYA İLE SAVAŞMAK İÇİN UKRAYNA'YA 165 MİLYAR EURO YARDIM YAPTI

Nebenzya, “ABD ve müttefikleri tarafından Küresel Güney ülkelerine sağlanan mali yardımın hacmi, Batı'nın iki yıldan kısa bir süre içinde Rusya ile savaş için silahlara ayırdığı miktarla karşılaştırılamaz bile. Bu amaçlar doğrultusunda Ukrayna 80 milyar eurodan fazla para aldı, tahsis edilen toplam yardım miktarı ise 165 milyar euro” dedi.

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi’nin hesaplamalarına göre şu anda dünyada her türlü insani yardıma ciddi şekilde ihtiyaç duyan 363 milyon insanın bulunduğuna dikkat çeken Nebenzya, "Tüm insani yardım planlarını gerçekleştirmek için BM'nin bu yıl 55.5 milyar dolara ihtiyacı var ve eylül ayı sonu itibariyle bunun sadece yüzde 32'si alınmış durumda" diye konuştu.

Avrupa Birliği’nin, Şubat 2022'den bu yana Kiev'e 37.8 milyar doları insani ve mali yardım olmak üzere toplam 70 milyar dolar tahsis ettiğini vurgulayan Nebenzya, “Aynı zamanda AB, son 15 yılda Afrika'da barış ve güvenliğin korunmasına yönelik operasyonlara toplam 4 milyar euro ayırdı. 2023-2024'te bölgede gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik harcamalar yaklaşık 4.5 milyar euro olacak. Kiev'e vaat edilenden 11 kat daha az” ifadelerini kullandı.

ABD Ukrayna’ya verdiği finansal desteği kesiyor mu?

 

ABD'den Ukrayna'ya milyonlarca dolarlık yardım

 

Macaristan'dan Ukrayna çıkışı: Tek kuruş alamaz

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)