BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMacaristan'dan Ukrayna çıkışı: Tek kuruş alamaz----

Macaristan'dan Ukrayna çıkışı: Tek kuruş alamaz

Macaristan'dan Ukrayna çıkışı: Tek kuruş alamaz
29 Eylül 2023 - 06:57 www.finansgundem.com

Macaristan Başbakanlık İdaresi Başkanı Gulyas, Macaristan'a Avrupa fonlarından aktarılması gereken para ödeninceye kadar Ukrayna'nın AB bütçesinden tek kuruş bile almayacağını belirtti

Macaristan Başbakanlık İdaresi Başkanı Gulyas, Macaristan'a Avrupa fonlarından aktarılması gereken ödeme yapılıncaya kadar Ukrayna'nın AB bütçesinden tek kuruş bile almayacağını söyledi.

Macaristan Başbakanlık İdaresi Başkanı Gergely Gulyas düzenlediği basın toplantısında, Macaristan'a Avrupa fonlarından aktarılması gereken para ödeninceye kadar Ukrayna'nın AB bütçesinden tek kuruş bile almayacağını belirterek, AB bütçesinin değiştirilmesi için oybirliğiyle desteğe ihtiyaç duyulduğunu anımsattı.

''AB ÜYESİ OLMAYAN, AB'DEN TEK KURUŞ ALAMAZ''

Gulyas, “Elbette Ukrayna'nın finansmanı konusunda birçok farklı teknik çözümler olabilir; diğer AB üyesi ülkelerin Ukrayna'yı desteklemesine engel olamayız ve olmuyoruz. Bunu çeşitli insani yollarla kendimiz de yapıyoruz. Ancak şunu kesin olarak söyleyebilirim: AB bütçesinin değiştirilmesi oybirliğiyle destek gerektirdiğinden, AB üyesi ülke yasal hakkını alıncaya kadar, AB üyesi olmayan ülke AB bütçesinden tek kuruş bile alamayacak” dedi.

Avrupa Komisyonunun yetkilerini kötüye kullandığını ve AB fonlarından Macaristan'a yapılması gereken ödemeyi ‘saçma ve sinir bozucu’ bahanelerle ertelediğine vurgu yapan Gulyas, “Avrupa Komisyonunun, kuralları ihlal etmemesini ve Macaristan'a olan borcunu daha fazla geciktirmeden ödemesini umuyoruz. AK'nin bu şekilde davranmaya devam etmesi için hiçbir neden yok” diye konuştu.

Macaristan, Polonya ve Slovakya, Ukrayna’ya tahıl ihracatı yasağını uzatıyor

 

Ukrayna, Polonya, Macaristan ve Slovakya'ya dava açmayı planlıyor

 

Ukrayna'dan Polonya, Slovakya ve Macaristan’a dava

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)