BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan Türklere vize kolaylığı----

Rusya'dan Türklere vize kolaylığı

Rusya'dan Türklere vize kolaylığı
21 Şubat 2023 - 13:50 www.finansgundem.com

Rusya, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 19 ülke vatandaşına rezervasyon teyitli vize kolaylığı sağladı.

Rusya'ya gitmek isteyen Türk vatandaşlarına Rusya'dan müjde geldi. Rus hükümeti, aralarında Türkiye’nin de yer aldığı 19 ülke vatandaşlarının otel rezervasyonu onayına dayalı vize alabilmesine olanak tanıyan kararı onayladı.

Yasal Bilgi Portalı’nda yayınlanan belgede, Rusya’ya dost ülkeler arasında bulunan 19 ülkeyi temsil eden yabancı vatandaşların, Rusya ziyareti için vize başvurularında otel veya benzeri konaklama tesisi için önceden gerçekleştirdiği rezervasyonun teyidi temelinde altı aya kadar normal turist vizesi verileceği bildirildi.

Gazetemru'nun haberine göre hükümet, vize kolaylığı sağlanacak ülkeler listesini de onaylarken, listede Türkiye ile birlikte Bahreyn, Brunei, Hindistan, Endonezya, İran, Kamboçya, Çin, Kuzey Kore, Kuveyt, Laos, Malezya, Meksika, Myanmar, Umman, Suudi Arabistan, Sırbistan, Tayland ve Filipinler de yer alıyor.

Yakın zamanda konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, halihazırda Rusya’nın 11 ülkeyle vize kolaylığı anlaşması ile birlikte aralarında Türkiye’nin de yer aldığı yaklaşık 70 dost ülke için elektronik vize uygulaması üzerinde çalıştığını söylemişti.

Dışişleri Bakanlığı çalışmaları hakkında parlamentonun alt kanadı Devlet Duması’nda milletvekillerine yaptığı konuşmada, “Şu anda yaklaşık 11 ülke ile vize kolaylığı konusunda çalışıyoruz” diyen Lavrov, öncelikle Hindistan ve Endonezya’nın yer aldığı ülkeler için tamamen vizesiz seyahat anlaşması imzalamayı planladıklarını ifade etti.

Lavrov, Rusya’ya karşı yaptırım uygulamayan ve bu yaptırımları desteklemeyen yaklaşık 70 dost ülke için elektronik vize uygulaması üzerinde çalışmaları sürdüğünü vurgularken, çalışmaların bu yılın sonuna kadar tamamlanmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Elektronik vizelerde son tarih 1 Haziran

Rusya Dışişleri Bakanlığı, dost ülkelerin vatandaşları için elektronik vize uygulamasının yürürlüğe girmesi için çalışmalarına devam ederken, ilgili birimlerin bu konudaki raporlarını talimat gereği 1 Haziran 2023’e kadar Devlet Başkanına sunacağı açıklandı.

Elektronik vize mekanizmasından yalnızca Rusya’ya “dost” ülkelerin vatandaşlarının yararlanacağına dikkat çekilirken, Dışişleri Bakanlığı, Rusya Federasyonu topraklarının tamamı için birleşik elektronik vize programının yenilenmesini planlıyor.

Bakanlık, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 70’e yakın ülke için sunacağı elektronik vize hizmetinde, vize almak isteyen yabancı vatandaşların siber saldırılarından korunması için elektronik vize başvurularının yapılacağı özel bir site yayınlamaya hazırlanıyor.

Açıklamada, “Konsolosluk bilgi sistemlerinin modernizasyonu sonrası Dışişleri Bakanlığı tarafından siber saldırılara karşı etkili koruma sağlanacak özel bir web sayfası üzerinden birleşik elektronik vize başvuruları kabul edilecektir” ifadeleri kullanıldı.

Belirtilen çalışmaların yaz aylarına kadar tamamlanması planlanırken, basitleştirilmiş vize prosedürü olarak lanse edilen mekanizma, başvurularda herhangi bir davetiye, otel rezervasyonu veya seyahat amacını teyit eden başka bir belge gerektirmeden yalnızca başvuru formunun doldurulmasıyla Rusya’ya vize alma imkanı veriyor.

Dışişleri Bakanlığına bağlı internet sitesinde başvuru formunu dolduran yabancı vatandaşların biyometrik fotoğrafla birlikte pasaport fotokopisini sisteme yüklemesinin yeterli olduğu, vize ücretini online olarak ödedikten sonra sahip olacakları elektronik vize ile Rusya’da 16 günden fazla olmamak kaydıyla seyahat edebilecekleri belirtildi.

Elektronik vizeler, alındığı tarihten itibaren 60 gün geçerli olacak.

Rusya'dan Türkiye'ye işbirliği teklifi

 

Rusya'dan Türkiye'ye kritik ziyaret

 

Rusya'dan Türkiye'ye turist akışı yüzde 50 azaldı

 

Rusya'dan Türk markalarına davet

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)