BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya'dan Türk markalarına davet----

Rusya'dan Türk markalarına davet

Rusya'dan Türk markalarına davet
30 Nisan 2022 - 09:45 www.finansgundem.com

Yaptırımlarla boğuşan Rusya'da, 3 ay içinde AVM mağazalarının üçte birinin boşalması bekleniyor. Boşalacak olan bu yerlere Türk markalarının gelmesi bekleniyor.

Ukrayna savaşı sonrasında Avrupa'nın ağır yaptırım uyguladığı Rusya'da özellikle lüks perakende markaları faaliyetlerini birer birer durdururken, Rus yatırımcılar, oluşan boşluğu Türk markaları ile doldurmayı hedefliyor.

Geçen hafta Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) ile bir toplantı yapan Rusya Alışveriş Merkezleri Birliği Kurucu Ortağı Sergey Platitsyn ve Rusya Alışveriş Merkezleri Konseyi Başkanı Dmitriy Moskalenko, yabancı markaların ülkeden çıkış yaptığını ve AVM'lerdeki boşluk oranının yüzde 40'a kadar ulaşabileceğini açıkladı.

Sözcü'den Sayime Başçı'nın haberine göre, bu boşluğu doldurmak için Türk markalarının Rusya'da mağaza açmak için davet edildiğini kaydeden BMD Başkanı Sinan Öncel, “Her iki federasyonun üyeleri de 3 ay içinde AVM'lerdeki doluluk oranının yüzde 30-40 arasında düşeceğini söyledi. Biz buna inanamadık. Tekrar sorduk. Önümüzdeki günlerde yabancı markaların ülkeden çok ciddi çıkış yapacaklarını da ilettiler” dedi.

12-14 Mayıs tarihleri arasında DEİK Rusya ve Ukrayna İş Konseyi başkanlarının da katılımı ile Rusya'ya bir seyahat düzenleyeceklerini açıklayan Öncel, AVM yatırımcıları ile buluşacaklarını ve  Türk markalarına ne gibi fırsatlar sunduklarını yerinde değerlendireceklerini kaydetti.

Rus yetkililerin verdiği bilgilere göre, boykota katılan yabancı markalar mağazaları kapatırken, çalışanların ücretleri ve mağaza kiraları ise ödenmiş durumda.

Rus tarafı lüks markalara ilgi gösteriyor

Toplantıya katılan yetkililerden alınan bilgiye göre, perakende markaları ile yeme içme sektörüne ilgi gösteren Rus tarafı özellikle Beymen, Vakko gibi lüks markalara ilgi gösteriyor. Bunun dışında gelecek dönemde daha önce İtalya'ya alışverişe giden Rus turistleri Türkiye'ye çekebilmek için Çorlu havalimanı gibi bir bölgenin alışveriş merkezine çevrilme fikrinin de masada olduğu belirtiliyor.

Toplantılarda ayrıca, BMD tarafından mağazaların hızlıca Türk markalarıyla doldurulması maksadıyla “Rus bir ya da birkaç yatırımcıyla büyük metrekareli alanlarda ‘department store'larla kısa sürede hızlı bir girişim de yapılabilir” teklifi yapıldı. Pazarın tanınmasından sonra ayrı mağazalar açmak isteyen birçok markanın da olabileceği aktarıldı.

Rusya-Ukrayna arasındaki müzakereler sonlanabilir

 

Yaptırım kıskacındaki Rus ekonomisi yüzde 12'den fazla daralabilir

 

Rusya'ya yaptırımlar işsizliği artırıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)