BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiRusya'dan Telegram'a kısıtlama sinyali----

Rusya'dan Telegram'a kısıtlama sinyali

Rusya'dan Telegram'a kısıtlama sinyali
21 Ocak 2023 - 17:42 www.finansgundem.com

Ruslar tarafından geliştirilen popüler mesajlaşma uygulaması Telegram'a kısıtlama gelebilir. Rusya'daki İletişim Denetleme Kurumu'nun uygulamayı kısıtlama sebebi ise olası riskler için ödeme belgelerinin korunması olarak görülüyor

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), ülkede son yılların en popüler mesajlaşma hizmeti Telegram’a kısıtlama getirebilir.

Kurum tarafında yapılan açıklamada, Telegram’ın, ödeme bilgilerinin aktarımının sınırlandırılacağı yabancı mesajlaşma uygulamaları arasında sayılabileceği sinyali verilirken, mart ayında yürürlüğe giren yeni yasa ile getirilen yasakların Telegram’ın bağış ve abonelik için uygulama üzerinden sunduğu ödeme araçlarının kısıtlamalara tabi olacağı vurgulandı.

Roskomnadzor, bu kısıtlamaların özellikle Telegram üzerinden hizmet vermeye başlayan Rus bankaları için geçerli olacağına değinirken, bu yasakların Apple Store uygulamalarındaki sorunlar sonrası Telegram aracılığıyla bankacılık hizmetlerini geliştiren VTB ve PSB’nin Telegram üzerindeki tüm işlemlerini etkileyebilir.

Uzmanlar, Roskomnadzor’un Telegram için yeni normları uygularken bazı istisnalar yapabileceğine inanırken, kuruma göre Rusya’daki bazı kuruluşların Telegram’ı hizmet sağlarken ödeme belgelerini ve kişisel verileri aktarmak için kullanmasının risk olarak görüldüğü de vurgulanıyor.

Yabancı mesajlaşma uygulamaları üzerindeki kısıtlamaları içeren yeni yasanın Rus uygulaması olmasına rağmen hizmet ağı yurtdışında bulunan Telegram’ı da kapsayabileceği, bu nedenle kullanıcıların banka hesap bilgilerinin uygulama üzerinden paylaşılmasına ilişkin tedbir alınabileceği açıklandı.

Gereksinimler, bir dizi bankanın Telegram da dahil olmak üzere anlık mesajlaşma programlarında çevrimiçi bankacılığı geliştirme kararı zemininde Telegram üzerinden banka hizmeti alan kullanıcıları ve bankaları olumsuz etkileyebilecek.

Ocak itibariyle Rusya’nın ikinci büyük kamu bankası VTB, Telegram uygulaması üzerinden mobil bankacılığa geçtiğini duyururken, müşterilerin Telegram üzerinden bakiyesini kontrol edebileceği ve hızlı ödeme sistemi aracılığıyla para gönderebileceğini duyurmuştu.

Uzmanlar, öte yandan Roskomnadzor’un Telegram uygulaması üzerinden bankacılık hizmeti veren kredi kuruluşlarının kendi sunucularını kullanmaları koşuluyla Telegram platformunu kullanmasına izin verebileceğini aktarırken, 2020 yılından bu yana Ruslar için en popüler anlık mesajlaşma ve bilgi kaynağı platformunun Telegram uygulaması olduğunun da altını çiziyor. (GazetemRu)

Telegram'da gönderiler ücretli oluyor

Almanya'dan Telegram'a ceza yağdı!

Telegram'ın kurucusundan WhatsApp uyarısı

Rusya'dan açıklama: Apple'a 1,17 milyar ruble para cezası

Rusya ve İran'dan ortak kripto para hamlesi

Alman spor giyim devi Rusya'ya dönüş hazırlığında

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)