BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan tahıl açıklaması----

Rusya'dan tahıl açıklaması

Rusya'dan tahıl açıklaması
17 Aralık 2023 - 17:49 www.finansgundem.com

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Türkiye ve Birleşmiş Milletler'in arabuluculuğunda gerçekleşen tahıl koridoru anlaşmasıyla ilgili Kremlin'den yeni bir açıklama geldi.

Rusya Tarım Bakanı Dmitri Patruşev, Rusya'nın Karadeniz tahıl koridoru anlaşmasının süresini uzatmak gibi bir hedefinin olmadığını söyledi. 

Rus haber ajansının aktardığı haberde Patruşev, bu kararın büyük ölçüde siyasi bir karar olduğunu söylerken, Rusya'nın tahıl ihracatına devam edeceğini çünkü alıcılarının olduğunu da söylediği belirtildi. 

RIA'nın aktardığına göre Patruşev, "Tahıl ihracat hacmimiz, tahıl anlaşmasının sona ermesi dikkate alındığında, hiçbir şekilde düşmedi, hatta biraz arttı" dedi.

Rusya, Ukrayna'nın Karadeniz limanlarından güvenli bir şekilde tahıl ihraç etmesini sağlayan anlaşmadan Temmuz ayında çekilmişti. Rusya, anlaşmanın en yoksul ülkelere tahıl ulaştırmadığı ve kendi tahıl ve gübre ihracatında hala engellerle karşılaştığı için anlaşmadan ayrıldığını söylüyor.

Rusya yeniden AB'nin en büyük 5 tahıl tedarikçisi arasında

 

Rusya'nın tahıl üretimi 151 milyon tonu aştı

 

Rusya tahıl ihracatını yasaklayabilir

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)