BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan rekor buğday hasadı----

Rusya'dan rekor buğday hasadı

Rusya'dan rekor buğday hasadı
23 Eylül 2022 - 09:13 www.finansgundem.com

Rusya'da buğday hasadı tarihi rekor kırarak 100 milyon tona ulaşabilir.

Danışmanlık şirketi SovEcon'a göre, Rusya'nın buğday hasadı tarihi rekor 100 milyon tona ulaşabilecekken, ülke büyük miktarlarda ihracat yapmakta zorlandığı için ülkedeki tahıl stokları birikiyor.

SovEcon Genel Müdürü Andrey Sizov yaptığı açıklamada, "Depolama, bazı çiftçiler için birkaç aydır sorun oldu. 2017-18'den beri böyle bir şey görmedik" dedi.

Rusya'nın buğday ihracat fiyatları son zamanlarda Fransa ve ABD gibi diğer menşelere karşı daha rekabetçi hale geldi, bu da sevkiyatların artabileceği anlamına geliyor. Daha yüksek fiyatlar ve Rus kargolarının nakliyesiyle ilgili sorunlar olabilir. Bazı sigortacılar ve bankalar Şubat ayında Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından Rus emtialarından kaçındı. Sezonun başlarında ihracatı yavaşlattı. Gıda ihracatı yaptırımların hedefi değil, ancak bazı kurumlar bu önlemler nedeniyle Rusya ile iş yapmaktan çekiniyor.

Uluslararası Hububat Konseyi de Rusya buğday mahsulü tahminini yaklaşık 6 milyon ton artırdı, ancak fazladan arzın ülkeyi terk etmesini beklemiyor ve ihracat beklentisini değiştirmeden 36,5 milyon tonda tuttu.

Rusya, buğday ihracatına uygulanan vergiyi yükseltiyor

 

Buğday fiyatları savaş öncesi seviyede

 

Ukrayna-Rusya krizi buğdayın kayıplarını sınırladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)