BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya, buğday ihracatına uygulanan vergiyi yükseltiyor----

Rusya, buğday ihracatına uygulanan vergiyi yükseltiyor

Rusya, buğday ihracatına uygulanan vergiyi yükseltiyor
20 Temmuz 2022 - 08:19 www.finansgundem.com

Rusya Tarım Bakanlığı, Ukrayna ile yaşanan gerilimle küresel sorun haline gelen buğdayda ihracat vergisinin 20 Temmuz itibariyle yükseltileceğini duyurdu.

Yeni vergilerin 26 Temmuz’a kadar geçerli olacağını ekleyen bakanlık, buğday ve meslin (buğday ve çavdar karışımı) ihracatı için vergiyi 5 bin 558,9 rubleden 5 bin 984 ruble 9 kopeek’e yükseltirken, arpa üzerindeki vergileri ton başına 4 bin 413,7 rubleye, mısırda da ton başına vergiyi 3 bin 144,9 rubleye yükseltti.

Buğday için ihracat vergi oranı, ton başına 386,8 dolar, arpa için ton başına 332,9 dolar, mısır için ton başına 303 dolar olan gösterge fiyatına göre hesaplanırken, temmuz ayı başında Rusya Başbakanı Mihail Mishustin, hükümetin buğday, arpa ve mısır üzerindeki ihracat vergisi hesaplamalarında ABD doları yerine Rus rublesinin kullanılacağı kararnameyi imzalamıştı.

Daha önce tahıl ihracatı üzerindeki vergileri dolar cinsinden hesaplayarak duyuran hükümetin temmuz itibariyle vergi hesaplamalarını ruble üzerinden yapacağı vurgulanan hükümet açıklamasında, yayınlanan Bakanlar Kurulu kararına göre Rusya’dan ihraç edilen hububat, ayçiçek yağı ve küspe üzerindeki ihracat vergisi hesaplarında tek para biriminin ruble olacağı bildirildi.

Rusya ayçiçek yağı ihracat kotasını yükseltti

 

Rusya'nın petrol üretim arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)