BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya’dan petrol arzına kesinti emri----

Rusya’dan petrol arzına kesinti emri

Rusya’dan petrol arzına kesinti emri
26 Mart 2024 - 07:18 www.finansgundem.com

Rusya, OPEC+ grubunun hedefine ulaşması için petrol şirketlerine üretimi kesme emri verdi.

Üç endüstri kaynağı Reuters’a yaptığı açıklamada, Rusya hükümetinin, OPEC+'ya verdiği sözler doğrultusunda Haziran ayı sonuna kadar günde 9 milyon varillik üretim hedefine ulaşmalarını sağlamak için şirketlere ikinci çeyrekte petrol üretimini azaltmaları talimatını verdiğini söyledi.

İsminin gizli tutulmasını isteyen kaynaklar, hükümetin her şirkete hedefler belirlediğini ve OPEC+'nın uluslararası petrol fiyatlarını desteklemek için üretimi kısma taahhüdünü yerine getirme niyetini gösterdiğini söyledi.

Bu ayın başlarında Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak, Rusya'nın ikinci çeyrekte petrol üretimini ve ihracatını günde 471 bin varil (bpd) daha azaltacağını söylemişti. Novak üretim için hedeflenen seviyeyi sağlayamadı ancak azaltma planlandığı gibi uygulanırsa üretim Haziran ayında neredeyse 9 milyon varile gerileyecekd. Öte yandan Novak geçen ayın sonlarında Rusya'nın petrol üretiminin günde 9,5 milyon varil olduğunu söylemişti.

Rusya, Şubat 2022'de Ukrayna'ya başlattığı askeri operasyonun ardından büyük miktardaki verileri gizli olarak değerlendirdiği için ham petrol üretimine ilişkin istatistikleri açıklamama kararı almıştı.

Enerji Bakanlığı, Türkiye Petrolleri'ne petrol arama ruhsatı verdi

 

Petrol ve gaz şirketleri iklim hedeflerini tutturamıyor

 

Petrol fiyatlarındaki yükseliş duruldu

 

Petrol fiyatları haftaya yükselişle başladı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)