BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan oligarklara diplomatik pasaport ----

Rusya'dan oligarklara diplomatik pasaport

Rusya'dan oligarklara diplomatik pasaport
30 Mayıs 2022 - 08:57 www.finansgundem.com

Kremlin'e yakın oligarklar ve elitleri yaptırımlardan korumak diğer yandan da istihbarat kurumlarının batı için görevlendirdiği ajanların kimliklerini saklamak için yüklü miktarda diplomatik pasaport basılacağı iddia edildi.

Rusya-Ukrayna savaşının başlamasının üzerinden geçen aylar içinde başta ABD ve İngiltere olmak üzere batı dünyası ve Avrupa Rusya'ya karşı ağır yaptırım ve ambargo kararları aldı. Uluslararası istihbarat haber sitesi Intel News'in haberine göre Rusya Kremlin'e yakın olan ülkenin elit sınıflarının ve oligarklarının aileleriyle birlikte uluslararası yaptırımlarla karşılaşmaması ve belgelerini sınır ötesinde rahat taşıyabilmeleri için belirlenen isimlere 'diplomat' pasaportu verecek. Yayın organı ülkenin toplamda 175 bine yakın diplomatik pasaport basacağı ve bunun yaklaşık 300 milyon Ruble'ye (4 milyon dolar) mal olacağını ifade etti.

Akşam'dan Emre Öztürk'ün haberine göre, yüz bini aşkın diplomatik pasaport da ülkenin istihbarat birimleri olan SVR, FSB ve FSO ajanlarına verilerek diplomatik dokunulmazlıkla Batı ülkelerine sızmaları ve dolaşımlarının kolaylaştırılması sağlanacak. Yayın organı Rusya Dışişleri Bakanlığı'nda çalışan kamu görevlilerinin sayısının 15 bini geçmediği ve bu rakamın yalnızca üçte birinin diplomatik pasaport gerektirecek şekilde yurtdışı misyonlarında bulunduğunun altını çizdi.

Uluslararası geçerliliği olan Viyana Diplomatik İlişkiler Konvansiyonu'na göre diplomatik pasaport taşıyanlar diplomatik dokunulmazlık, havalimanları ve limanlardan özel geçiş hakkı, diplomatik mühürlü aranmaz belgeleri ya da çantaları taşıma gibi ayrıcalıklara sahipler. Diğer yandan Rusya İçişleri Bakanlığı 2019 yılında Ukrayna'nın doğusunda Rusya'yı destekleyen 125 bin kişiye pasaport verildiğini açıklamıştı.

Rusya kaçınılmaz olarak temerrüde düşecek

 

Rusya'da dost ülkelerdeki şirket hisselerine yatırım serbest bırakıldı

 

Rusya, 5 Hırvat diplomatı 'istenmeyen kişi' ilan etti

 

Rusya yabancı gemilerin güvenli çıkışı için uzattı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)