BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRusya'dan mevduata dokunma planı----

Rusya'dan mevduata dokunma planı

Rusya'dan mevduata dokunma planı
20 Ekim 2023 - 08:10 www.finansgundem.com

Rusya, mevduat hesaplarında bulunan yaklaşık 525 milyar doların 10 yıl çekilmemesini planlayarak, yeni bir ekonomik kaynak oluşturmayı hedefliyor.

Ukrayna işgali sonrası Batılı ülkelerin yaptırımları ve iç siyasetteki belirsizlikler de etkisiyle ekonomik olarak darbe alan Rusya, yeni bir ekonomik planı devreye almaya hazırlanıyor. Hükümet, bütçe açığını iç borçlanmayla kapatmak ve halkın atıl durumdaki birikimlerini ekonomiye kazandırmak için yeni bir yol arayışına girdi.

Rusya vatandaşlarının nakit 18 trilyon ruble, banka mevduatlarında da 33 trilyon rublesi olduğu belirtilirken, bu yaklaşık 525 milyar dolara takebül eden devasa bir birikim anlamına geliyor. İşte şimdi hedef, birikimlerin bir bölümünü yüksek gelir garantili mevduatlara aktarabilmek ve en az 10 yıl vade ile parasını bağlayan vatandaşlar için vergi indirimi getirerek teşvik etmek.

Nezavisimaya Gazeta’nın haberine göre, uygulamayla ilgili bilgi veren Başbakan Mişustin, önümüzdeki yıldan itibaren uzun vadeli mevduatlarla vatandaşlara yeni yatırım olanakları sağlanacağını açıkladı. Şu anda halkı enflasyondan da koruyacak yatırım araçları belirleniyor.

Yaptırımlar nedeniyle, mali piyasalara kaynak akışını artıracak önlemlere ihtiyaç duyulduğunu belirten Mişustin, “Bu yeni uygulamalar sayesinde, kişisel birikimlerden yükse kazanç sağlamak için daha fazla seçenek olacak” dedi.

Mişustin, önümüzdeki senenin başından itibaren uygulanmaya başlayacak bu program kapsamında elde edilecek kaynakların federal tahvillere aktarılacağını ve iç borçlanma yöntemi yapılacağı belirtti.

VTsIOM'un raporuna göre bugün Rusların tasarruf sahibi olanların payı yüzde 44 civarında bulunuyor. (Turkrus)

Rusya'da mevduat sahipleri dolar ve eurodan vazgeçer mi?

 

Rusya'da mevduat faizleri enflasyona fark attı

 

Rusya'da ekonomi aşırı ısınma dönemine girebilir uyarısı

 

Rusya'da ekonomiye sert fren

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)