BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan İtalya'ya 'kültürel misilleme'----

Rusya'dan İtalya'ya 'kültürel misilleme'

Rusya'dan İtalya'ya 'kültürel misilleme'
10 Mart 2022 - 17:00 www.finansgundem.com

Saint Petersburg'daki ünlü Ermitaj Müzesi, sergilenmek üzere Milano'ya gönderdiği 25 eserinin iadesini istedi.

Ermitaj Müzesi Müdürü Mikhail Piotrovksy, halihazırda Milano’daki farklı mekanlarda sergilenen eserlerin Saint Petersburg'daki müzeye iadesini talep etti.

Milano'daki Corriere della Sera gazetesinin haberinde, Ermitaj Müzesinin geçici süre sergilenmek üzere gönderdiği eser sayısının 25 olduğu ve bunların aralarında 16. yüzyılda yaşamış İtalyan ressam Tiziano'ya da ait resimlerin de olduğu belirtildi. Haberde, Ermitaj Müzesinin bu adımının, Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaş sonrasında İtalya ve diğer Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin Moskova’ya yönelik yaptırımlarına, "kültürel bir misilleme" olduğu söylendi.

Bakanlığın herhangi bir yetkisi yok

İtalya Kültür Bakanı Dario Franceschini, konuyla ilgili "Bakanlığın bu konuda herhangi bir yetkisi yok. Milano Belediyesi ve Gallerie d'Italia tarafından düzenlenen iki sergi. Ama bana göre şurası açık ki mal sahibi eserlerinin iadesini istediğinde, bunların iade edilmesi gerekir" dedi.

Ermitaj Müzesinin iadesini istediği eserlerden ikisi, Milano'daki Kraliyet Sarayı'nda Tiziano sergisi kapsamında yer alıyordu. Söz konusu sergi, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının başladığı 24 Şubat’tan bir gün önce 23 Şubat’ta kapılarını açmıştı. Serginin, 5 Haziran’a kadar açık kalması planlanıyordu.

Diğer 23 eser ise yine Milano'daki "Gallerie d’Italia"nın düzenlediği "Büyük Tur" sergisinde gösteriliyordu. Söz konusu eserlerin büyük kısmının, 18. yüzyılda Rusya tarafından İtalya'dan satın alındığı belirtildi.

AB Rusya'ya yaptırım listesini yeniledi: 160 yeni isim

AB'den 160 Rus yetkili ve oligarka yaptırım

Rus petrolüne yaptırımlar ne anlama geliyor?

AB, Rusya'ya ilave yaptırım paketini onayladı

Macaristan, Rusya'ya yönelik yaptırımları desteklemeyecek

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)