BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan Çin'e doğalgazda yeni sevkiyat rekoru----

Rusya'dan Çin'e doğalgazda yeni sevkiyat rekoru

Rusya'dan Çin'e doğalgazda yeni sevkiyat rekoru
26 Kasım 2023 - 17:40 www.finansgundem.com

Rusya'nın en büyük doğalgaz ihracatçısı Gazprom, 25 Kasım'da Çin'e Sibirya'nın Gücü boru hattıyla yapılan sevkiyatta yeni rekor kırıldığını açıkladı.

İkili siyasi ve ekonomik ilişkilerini her geçen yıl daha da pekiştiren Rusya ve Çin, enerji işbirliğinde de seviyeyi yükseltmeye devam ediyor.

Gazprom şirketi, dün Çin tarafının Sibirya'nın Gücü üzerinden doğalgaz talebinin günlük sözleşme yükümlülüklerinin bir kez daha üzerine çıktığını kaydetti.

Şirket, Çin tarafının dünkü talebinin karşılanmasıyla Çin'e günlük gaz tedarikinde yeni rekor seviyenin görüldüğünü bildirdi.

Gazprom, Çin'e günlük gaz sevkiyatı rekorunun son olarak 23 Kasım'da kırıldığını da anımsattı.
Rusya'nın Yakutistan Cumhuriyeti'ndeki Çayan yatağından Sibirya'nın Gücü boru hattı ile Çin'e gaz sevkiyatı 2019 sonunda başlamıştı. İlk 5 yılda, sevkiyat kapasitesinin yılda 38 milyar metreküpe çıkarılması planlanıyor.

Geçtiğimiz ay konuşan Gazprom Başkanı Aleksey Miller, 2023 yılında Sibirya'nın Gücü doğalgaz boru hattı üzerinden Çin'e yapılan Rus gazı sevkiyatının geçen yıla kıyasla yüzde 46.6 arttığını söylemişti.
Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Federasyon Konseyi'nde yaptığı konuşmada, bu yıl Çin'e boru hattı üzerinden 22 milyar metreküp doğal gaz sevkiyatı yapılacağını belirterek, "Moğolistan'dan geçecek Sibirya'nın Gücü 2 boru hattı projesinde çalışma sürüyor. Sonuç olarak Çin'e toplam doğal gaz sevkiyat hacmi yaklaşık 100 milyar metreküpe ulaşacak" demişti.

Avrupa'da doğalgaz fiyatları yükselişte

 

Avrupa doğalgazı Ukrayna’da depoluyor

 

Rusya'nın doğalgaz üretimi yükseldi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)