BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRusya’dan BDT’ye yapılan havalelerde büyük düşüş----

Rusya’dan BDT’ye yapılan havalelerde büyük düşüş

Rusya’dan BDT’ye yapılan havalelerde büyük düşüş
18 Şubat 2024 - 14:41 www.finansgundem.com

Rusya’dan Bağımsız Devletler Topluluğu'na yapılan havaleler yüzde 36 azalarak 627,6 milyon dolara geriledi. Pozitif dinamikler gösteren tek BDT ülkesi Kırgızistan oldu.

Aralık 2023 tarihinde Rusya’dan en büyük Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerinden bazılarına yapılan havaleler bir önceki yılın aynı dönemine göre ortalama yüzde 36 azalarak 627,6 milyon dolara düştü.

Gürcistan’a yapılan havaleler Aralık 2022 itibariyle 4,5 kat azalarak 70,5 milyon dolara düşerken, Kazakistan’a yapılan havaleler neredeyse 3 kat artarak 14,8 milyon dolara, Ermenistan’a yapılan havaleler ise üçte bir oranında azalarak 297,5 milyon dolara gerilemiştir.

Gazetemru'da yer alan habere göre, pozitif dinamikler gösteren tek BDT ülkesi Kırgızistan oldu. Aralık ayında Rusya’dan bu yöne yapılan transferlerin hacmi 244,7 milyon dolar (artı yüzde 25,4) oldu.

BDT’den Rusya’ya yapılan havaleler de azalırken, düşüş yüzde 14 oldu. Bu arada Gürcistan’dan Rusya’ya gelen işçi dövizleri neredeyse iki katına çıkarak 6,7 milyon dolara, Kazakistan’dan gelenler ise yüzde 18 artarak 51,4 milyon dolara ulaştı.

Daha önce, Rusya’nın BDT’den gelen işçi göçmenleri için Çin, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Avrupa ile rekabetinin son zamanlarda önemli ölçüde yoğunlaştığı bildirilmişti.

G7'den Rusya'ya yaptırımları sıkılaştırma sinyali

 

Rusya'da devlet destekli konut kredisinde rekor

 

Rus halkının elindeki yabancı nakit miktarı arttı

 

Rusya'da bankalar tüketici kredilerini kısıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)