BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemG7'den Rusya'ya yaptırımları sıkılaştırma sinyali----

G7'den Rusya'ya yaptırımları sıkılaştırma sinyali

G7'den Rusya'ya yaptırımları sıkılaştırma sinyali
18 Şubat 2024 - 14:31 www.finansgundem.com

İtalya’nın G7 dönem başkanlığında bu yıl düzenlenen ilk toplantıda bakanlar, Ukrayna'ya her alanda kalkınma desteği sağlamak ve Rusya’ya karşı yaptırımları sıkılaştırmak için ortaklarıyla koordinasyonu sürdürme kararlılıklarını ifade ettiler.

G7 dışişleri bakanları, Münih Güvenlik Konferansı marjında gerçekleştirdikleri toplantının ardından yaptıkları açıklamada, Ukrayna’da devam eden çatışma ortamında Rusya karşıtı yaptırımları daha da sıkılaştırmaya hazır olduklarını belirttiler. 

Gazetemru'da yer alan habere göre, İtalya Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan bildiride, “Ukrayna ve halkına askeri, mali, siyasi, insani, ekonomik ve kalkınma desteği sağlamak ve Rusya’ya karşı yaptırımları sıkılaştırmak için ortaklarıyla koordinasyonu sürdürme kararlılıklarını ifade ettiler” denildi. 

Bakanlar toplantısı İtalya’nın G7 dönem başkanlığında bu yıl düzenlenen ilk toplantı oldu.

Ukrayna’daki çatışma bağlamında, ülkenin dışişleri bakanları “Kuzey Kore’den Rusya’ya silah sevkiyatını” ve Pyongyang’a olası nükleer ve balistik silah teknolojisi transferini kınadı ve “İran’a Rusya’ya askeri destek sağlamayı durdurması çağrısında bulundu”. 

Rusya, Batılı ülkeler tarafından uygulanan yaptırım baskısıyla başa çıkacağını defalarca ifade etmiştir. Moskova, Batı’nın Rusya’ya yönelik yaptırımların başarısızlığını kabul etme cesaretinden yoksun olduğunu kaydetti. Batılı ülkelerin kendileri de Rusya karşıtı yaptırımların etkisiz olduğu görüşünü defalarca dile getirdi.

Rus ordusu hakkında sahte bilgi yayanlara yaptırım

 

Kremlin: Rus varlıklarına el konulmasının ciddi etkileri olur

 

AB'den dondurulan Rus varlıklarının gelirini kullanma kararı

 

Rusya'dan yeni yaptırımlar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)