BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'dan ABD ve NATO’ya zorlu talepler----

Rusya'dan ABD ve NATO’ya zorlu talepler

Rusya'dan ABD ve NATO’ya zorlu talepler
17 Aralık 2021 - 17:41 www.finansgundem.com

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova yönetimi tarafından hazırlanan ABD ve NATO ile güvenlik anlaşmasına ilişkin iki taslağı yayımladı.

Rusya, ABD ve NATO’nun çevresindeki askeri etkisini sınırlayacak iki öneri ortaya koydu. Gerginliğin tırmanmasını önlemek için elzem olan bu önlemler konusunda ABD ile Cumartesi gününden başlayarak müzakere etmeyi teklif etti.

‘ABD ile Rusya Arasında Güvenlik Teminatlarına Dair Anlaşma’ ve ‘Rusya ve NATO Üye Devletlerinin Güvenliğini Sağlamaya Yönelik Tedbirler Konusunda Anlaşma’ isimli taslaklarda, NATO güçlerinin 1997’deki pozisyonlarına geri çekilmesi ve NATO’nun Ukrayna’ya üyelik teklif etmemesi talep edildi.

Taslaklar, ABD ve müttefiklerinin Ukrayna, Gürcistan ve NATO üyesi olmayan diğer eski Sovyet ülkelerinin topraklarında askeri üsler kurmasının önüne geçme amacı taşıyor.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, bu hafta ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkiliye teslim edilen taslakları basına sundu.

Bu önerilerin Rusya-Batı işbirliğini yeniden kurmanın bir yolu olduğunu vurgulayan Ryabkov, Rusya’nın ABD’ye önerilen taslaklarla ilgili müzakerelerin Cenevre’de hemen yarın başlatılmasını teklif ettiğini bildirdi.

Rusya'ya bir uyarı da NATO'dan

 

Ukrayna: Rusya bizi NATO üyeliğine itiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)