BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya’daki ekonomik kriz ne kadar sürecek?----

Rusya’daki ekonomik kriz ne kadar sürecek?

Rusya’daki ekonomik kriz ne kadar sürecek?
28 Kasım 2022 - 12:51 www.finansgundem.com

Rusya Bilimler Akademisi Ekonomik Tahmin Enstitüsü Müdürü Şirov, ekonomideki daralmanın bir gecede başlamadığını vurgularken krizin ne kadar süreceğini açıkladı.

Rus resmi haber ajansı RIA Novosti’ye konuşan Rusya Bilimler Akademisi Ekonomik Tahmin Enstitüsü Müdürü Aleksandr Şirov, yaptığı açıklamada, “Rusya ekonomisinin şu anda yaşadığı krizin yaklaşık bir buçuk yıl süreceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Uzman, krizin bu yılın ikinci çeyreğinde başladığını vurgulayarak ekonomideki daralmanın bir gecede başlamadığının altını çizerken, “Gayri safi yurt içi hasıladaki (GSYH) keskin düşüş yaptırım ilanlarından daha sonra başladı. Ancak kriz, beklenenden daha yumuşak olarak gelişiyor. Gördüğünüz gibi, dünyanın altıda birini kaplayan Rusya gibi devasa bir ülkenin ekonomisini öyle kolayca çökertemezsiniz. Ayrıca, hükümetin izlediği kriz karşıtı politika da göz ardı edilemez” ifadelerini kullandı.

Şirov, şu anda Rusya’da ekonomik krizin zirvesinin yaşandığına da dikkat çekerken, Rusya ekonomisinin krize oldukça sorunsuz girdiği için krizden de sorunsuz çıkacağını belirterek, “Sosyo-ekonomik felaketler olmadan, işsizlikte keskin bir artış yaşanmadan ve gelirlerde keskin bir düşüş olmadan sorunsuz bir şekilde ekonomik krizin zirvesine ulaştık. Bu krizden mali politikalar sayesinde daha sorunsuz çıkacağız” dedi.

Ekonomiden sorumlu Rusya Başbakan Yardımcısı Andrey Belousov, Avrupa’nın şu anda enerji ve gıda krizlerinin yanı sıra resesyonla karşı karşıya olduğunu belirtirken, bu çerçevede Rusya ekonomisinin daha istikrarlı olduğunu belirtmişti.

Belousov, Rusya ekonomisinin tüketici talebi açısından durgunlukta dip noktaların aşıldığını, yatırım açısından da bunun yakında gerçekleşeceğini dile getirirken, aynı zamanda Rus iş dünyasının ekonomik koşullara oldukça olumlu baktığını ekledi.

GSYH’deki düşüşün bu yılın sonunda yüzde 2,8-3,3 bandında gerçekleşeceğine inandıklarını vurgulayan Başbakan Yardımcısı, gelecek yıl ise ekonomideki daralmanın yüzde 1 seviyesinde olacağının da altını çizdi.

Rusya Maliye Bakanlığı ile Merkez Bankası arasında kripto anlaşmazlığı

 

Hewlett Packard'ın Rusya'dan ayrılma zararı: 23 milyon dolar

 

Rusya, askeri üretimini arttırıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)