BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya'da zorunlu döviz gelirleri satışına ilişkin yeni gelişme----

Rusya'da zorunlu döviz gelirleri satışına ilişkin yeni gelişme

Rusya'da zorunlu döviz gelirleri satışına ilişkin yeni gelişme
24 Ocak 2024 - 16:07 www.finansgundem.com

Rusya'da Bakanlar Kurulu, döviz gelirlerinin zorunlu satışının yıl sonuna kadar uzatılmasını destekliyor

Rusya hükümeti rubledeki değer kaybının önüne geçmek için ihracatçılara getirilen döviz satma mecburiyetinin geçerlilik süresini uzatmak istiyor.

Bakanlar Kurulu’nun resmi Telegram kanalında yayınladığı açıklamaya göre, Rus hükümeti, büyük ihracatçıların döviz kazançlarını zorunlu olarak satmalarına ilişkin tedbirlerin 2024 yılı sonuna kadar uzatılmasını destekliyor.

Gazetemru'da yer alan habere göre, Başbakan Yardımcısı Andrey Belousov, “Alınan tedbirler etkili oldu ve iç piyasadaki durumu istikrarlı hale getirerek yeterli seviyede döviz likiditesine ulaşmaya yardımcı oldu. Bugün elde edilen verilere göre, genel olarak ihracatçılar, devlet başkanı tarafından belirlenen yönetmeliklere uyum gösteriyor. Bu durum, ülkemize gerekli olan döviz tedarikini sürdürebilmek adına ithalatçılara yardımcı olarak, döviz açığını kapatma imkanı sağladı. Bu tedbirlerin cari yılın sonuna kadar uzatılması için bir teklif hazırlanıyor” dedi.

Açıklamada ayrıca, bu gereksinimin döviz kuru istikrarını sağlamak ve şirketlerin günlük ortalama dış satış gelirlerindeki düşüklük nedeniyle belirlendiği ifade ediliyor. Belgeye göre, önlemler geçici bir nitelik taşımakta olup şu anda 2024 Nisan ayına kadar devam edecek. Başkanın kararnamesine göre, mevcut uygulamaların başarıları dikkate alınarak, önlemlerin 2024 yılı sonuna kadar uzatılması önerilecek.

Rusya'da döviz alımına sınırlama geliyor

 

Rusya'da döviz kısıtlamaları kaldırıldı

 

Rusya'da döviz alımları askıya alındı

 

Rusya'da döviz rezervlerini harcama beklentisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)