BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da zenginlerden alınan vergi bütçeye 1 trilyon ruble kazandırdı----

Rusya'da zenginlerden alınan vergi bütçeye 1 trilyon ruble kazandırdı

Rusya'da zenginlerden alınan vergi bütçeye 1 trilyon ruble kazandırdı
01 Temmuz 2023 - 18:38 www.finansgundem.com

Rus basını, 2020 yılında toplanmaya başlanan kişisel gelir vergisinden 1,013 trilyon ruble elde edildiğini yazdı. Devlet Duması bütçeye sağlanacak ek gelirlerin belirli amaçlar için tahsis edilmesini istiyor

Rusya Maliye Bakanlığı’nın verilerine atıfta bulunan Vedomosti gazetesi, gelir seviyesi yüksek Ruslardan geçtiğimiz yıl alınan yüksek oranlı vergilerin bütçeye katkısının 1,013 trilyon ruble olduğunu bildirdi.

2022 göstergelerinin bir önceki yıla göre artış gösterdiğine değinen uzmanlar, 2021 yılında bütçeye 636 milyar ruble aktarıldığını hatırlatırken, 2020’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan kararnameyle birlikte yıllık geliri 5 milyon rublenin üstünde olan gelir seviyesi yüksek Rus vatandaşlarından yüzde 15’lilk kişisel gelir vergisi alınmaya başlanmıştı.

Yeni vergi uygulamasına göre yıllık geliri 5 milyon rublenin altındaki vatandaşlarda ise yüzde 13’lük kişisel gelir vergisi alınıyor.

Zenginler için yüzde 15’lik vergi uygulamasının geçtiğimiz yıl konsolide bütçeye 1,013 trilyon ruble, federal bütçeye ise 132 milyar ruble sağladığına vurgu yapan Maliye Bakanlığı’na göre bu rakam, aşamalı ölçekte planlanan gelir seviyesinin yüzde 70 üzerinde gerçekleşti.

Yeni vergi hesaplamasının daha adil ve etkin olduğunun altını çizen Maliye Bakanlığı, gelirdeki artışın yaklaşık yüzde 60’ının, yüksek ödemeler zemininde şirketlerin hissedarlarına sunduğu temettülerden alınan kişisel gelir vergisindeki artışla ilişkili olduğuna inanıyor.

Duma, zenginlerden daha fazla vergi alınmasını istiyor

Devlet Duması Başkan Yardımcısı Boris Chernyshov, geliri ayda 25 milyon rubleden fazla olan vatandaşlar için yüzde 20’lik kişisel gelir vergisi getirmeyi önerdi.

Telegram kanalında açıklamalarda bulunan Chernyshov, sosyal adaleti korumak için zenginlerden daha yüksek vergi alınmasının zamanının geldiğini vurgularken, “Yılda 25 milyon rubleden, yani ayda 2 milyon rubleden fazla kazananların yüzde 20 vergi ödemesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Devlet Duması Başkan Yardımcısı, bütçeye sağlanacak ek gelirlerin belirli amaçlar için tahsis edilmesi gerektiğine de değinirken, zenginler için uygulanacak yeni vergi oranının yüzde 2’sinin ağır hasta çocuklara, yüzde 3’ünün ise belediyelerin çevre düzenlenmesi ve kalkınma programlarının finansmanına yönlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Rus turizmcilerden ruble ayarı

Rusya’nın dış borcunda düşüş sürüyor

Rusya'da turistlere banka kartı

Rusların ipotek borcu rekor kırdı

Rus KOBİ'lerin ihracatında Türkiye ilk sıralarda

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)