BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da uçak biletlerine büyük zam beklentisi!----

Rusya'da uçak biletlerine büyük zam beklentisi!

Rusya'da uçak biletlerine büyük zam beklentisi!
19 Nisan 2023 - 11:24 www.finansgundem.com

Bu yıl ülkedeki turist akışının 2022’ye kıyasla yüzde 5,2 artarak 65 milyon kişiyi geçebileceğini belirten Rus hükümeti, iç hat uçak bilet fiyatlarının yüzde 15 ila 30 oranlarında artabileceğinin altını çizdi.


Rusya Ulaştırma Bakan Yardımcısı Igor Chalik, Ekonomik Kalkınma Bakanlığında düzenlenen turizm konulu toplantıda, bu yıl iç hat uçak bilet fiyatlarının yüzde 15 ila 30 oranlarında artabileceğini söyledi.

Havayolu şirketlerine devlet desteklerinin azaldığını hatırlatan Chalik, “Bu yıl 2022 ile kıyaslandığında sübvansiyon tahsisini henüz onaylamadık. Hatırladığınız gibi geçtiğimiz yıl şirketlere 100 milyar rubleydi. Bu yıl ise destekler azaltılacak. Bu bağlamda ulaşım maliyetinde yüzde 15’ten yüzde 30’a bir artış olmasını bekliyoruz” dedi.

Chalik, havayolu şirketlerine verilen desteğin azalmasıyla birlikte iç hat sefer sayılarının da düşebileceği konusunda uyardı.

"BU YIL TURİST AKIŞINDA  4.4 MİLYON KİŞİ ARTIŞI BEKLİYORUZ"

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma’daki 2023 turizm sezonu hazırlıkları konulu toplantıda konuşan Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı Maksim Kolesnikov, 2023 için turist akışının daha önceki tahminlerden 7,3 milyon kişi daha fazla olabileceğini söylerken, “Rusya genelinde turist akışında yüzde 5,2 veya 7,3 artış öngörüyoruz. 18 turist makro bölgesindeki turist akışında da 4,4 milyon kişi artışı bekliyoruz” diye konuştu.

Kolesnikov, Rusya’daki turist akışında aynı zamanda mevsimsel bir dengesizlik olduğunu söylerken, en yüksek değerin temmuz ayında ortaya çıktığına dikkat çekti.

Daha önce gazetecilere konuşan Başbakan Yardımcısı Dmitry Chernyshenko, 2022’de Rusya’daki turist akışının bir önceki yıla göre yüzde 8 artarak yaklaşık 63 milyon kişiye ulaştığını kaydetmiş, 2023’te bu sayının 65 milyonu geçebileceğini belirtmişti. (Gazetemru)

FIBA'dan Rusya'ya men!

 

ABD'den Rusya'ya 'tutuklu muhabir' çağrısı

 

Rusya'dan dijital ruble adımı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)