BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da sermayeye 183 gün affı----

Rusya'da sermayeye 183 gün affı

Rusya'da sermayeye 183 gün affı
21 Şubat 2018 - 09:47 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Putin, "Sermaye affı" olarak adlandırılan yasayı onayladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, vatandaşların bir kez daha "cezai yaptırıma maruz kalmadan yurt dışındaki aktiflerini bildirmelerinin" önünü açan yasayı onayladı. "Sermaye affı" olarak adlandırılan yasa 1 Mart 2018 ile 28 Şubat 2019 tarihleri arasında geçerli olacak. Af Rusya'da vergi mükellefi sayılan, yani ülkede bir yılda 183 günden fazla ikamet eden kişilere ülke dışında elde ettikleri bütün gelirleri beyan etme yükümlülüğü getiriyor.

Zengin Rusyalılar zaman zaman paralarını Seyşeller ve Hong Kong gibi Rus vergicilerin "kolunun uzanamadığı" ülkelerdeki bankalarda tutmayı tercih ediyor. Normal koşullar altında böyle bir hesabın varlığının öğrenilmesi durumunda vergi dairesi vatandaşa ceza yağdırabiliyor. Yasa ile birlikte söz konusu sürede yurt dışı varlıkları hakkında gönüllü beyanda bulunan mükellefler cezadan kurtulmuş olacak.

Rusya 2015-2016 döneminde de sermaye affı çıkarmıştı. Aftan yararlanan kişi sayısı sadece 2 bin olmuştu. Uzmanlar başvuru sayısının düşüklüğünü güven problemine bağlıyor. Pek çok mükellef bilgilerinin yanlış kişilerin eline düşmeyeceğinden kuşkulu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)