BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya'da sermaye kaçışı endişe yaratıyor----

Rusya'da sermaye kaçışı endişe yaratıyor

Rusya'da sermaye kaçışı endişe yaratıyor
31 Ekim 2018 - 08:58 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası bu yıl ülkeden çıkması beklenen sermaye miktarı ile ilgili tahminini yükseltti

Rusya Merkez Bankası'nın Eylül ayında yayımladığı tahmin 55 milyar dolar iken yeni tahmin 66 milyar dolar oldu. Yılbaşında açıklanan tahminde sermaye çıkışı 10 milyar dolar olarak öngörülüyordu.

Uzmanlar yıl sonuna kadar sermaye çıkışının artacağı kanısında. ABD yönetiminin vaadettiği gibi Moskova'yı yeni yaptırımlarla vurması durumunda rubledeki olası değer kaybına paralel olarak finansal kaynakların da ülkeyi terk etmesi sürpriz olmayacak.

2017'de Rusya'dan sermaye çıkışı temelde bankaların dış yükümlülüklerini kapatmaları (kredi borcu ödemeleri) şeklinde cereyan ederken bu yıl paraları çıkaran özel sektör.

Moskovskiy Komsomolets gazetesinin görüşlerine başvurduğu ekonomi uzmanı İgor Nikolayev gerçekleşen sermaye çıkışının ve Merkez Bankası'nın tahminini sürekli revize etmek zorunda kalmasının iktidarın ekonomiye dair çizdiği pozitif tabloyla çeliştiği kanısında.

Rublenin yılbaşından bu yana dolar karşısında yüzde 15 değer kaybettiğine dikkat çeken Nikolayev'e göre, 2019'un ilk çeyreğinde enflasyonun yüzde 5,5 seviyesine yükselmesi olası.(Turkrus)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)