BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da 'maske' dönemi----

Rusya'da 'maske' dönemi

Rusya'da 'maske' dönemi
17 Eylül 2023 - 10:53 www.finansgundem.com

Rusya’da akut solunum yolu viral enfeksiyonları, influenza ve Kovid-19 vakalarındaki mevsimsel artış nedeniyle hükümet binası içerisinde maske zorunluluğuna dönüldü.

Bakanlar Kurulu basın servisi yaptığı açıklamada, akut solunum yolu viral enfeksiyonları, influenza ve Kovid-19 hastalıklarındaki artış nedeniyle Rusya Hükümet binasında maske rejimine geçildiğini duyurdu.

Açıklamada, “Maske rejimi de dahil olmak üzere ek önleyici tedbirler geçici olarak Hükümet binasında uygulamaya konuldu.” denildi.

Hükümet, geçici kısıtlamaların olumlu bir epidemiyolojik durumun korunmasına yardımcı olması gerektiğini vurguladı.

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisi’nin (Rospotrebnadzor) açıklamalarına göre, ciddi nedenler olmadıkça bu tür önlemlerin ülke genelinde uygulanması planlanmıyor. Bununla birlikte, kurumların belirli bir süre için yerel kısıtlamalar getirebileceğini kaydettiler.

Kurum ayrıca, bu basit ve etkili kişisel korunma önleminin mevsimsel hastalık riskini önemli ölçüde azaltması nedeniyle el antiseptiği kullanımının önemini de hatırlattı.

Peskov: Kremlin’de şu an için bir kısıtlama düşünülmüyor 

Maske rejiminin zorunlu hale getirilmesi olasılığı sorusuna Kremlin, henüz yeni bir kısıtlama olmadığını, doktorların tavsiyelerini beklediklerini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı basın sözcüsü Dmitriy Peskov açıklamalarında “Kremlin’de henüz yeni bir kısıtlama yok. Doktorların tavsiyelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Popova: Rusya’da maske rejiminin uygulanması için bir neden görmüyorum

Rospotrebnadzor Başkanı Anna Popova, şu anda Rusya’da maske rejimine geçilmesi için herhangi bir gerekçe bulunmadığını söyledi.

Popova RIA Novosti’ye yaptığı açıklamada “Bunun için kesinlikle açık nedenler olmadığı sürece maske rejimine geri dönmeyi kesinlikle planlamıyoruz. Bugün bunun için hiçbir neden yok” diye konuştu.

Rusya’da zorunlu maske rejimi, Kovid-19 hastalığındaki artış nedeniyle 2020 yılında uygulamaya konulmuştu. Geçen yıl ülke genelinde koronavirüs tedbirleri kademeli olarak iptal edilmeye başlanmıştı. Bununla birlikte, Aralık 2022’de bazı bölgeler, grip ve akut solunum yolu viral enfeksiyonlarının görülme sıklığındaki artış nedeniyle halka açık yerlerde maske takma zorunluluğunu yeniden uygulamaya koymuştu.(Gazetemru)

Rusya Merkez Bankası faizi 100 baz puan artırdı

 

Rusya, WhatsApp'a erişimi engelleyebilir

 

Rusya Merkez Bankası'nın rezervlerinde gerileme

 

Batılı şirketler Rusya’ya ne zaman dönecek?

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)