BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBatılı şirketler Rusya’ya ne zaman dönecek?----

Batılı şirketler Rusya’ya ne zaman dönecek?

Batılı şirketler Rusya’ya ne zaman dönecek?
14 Eylül 2023 - 12:43 www.finansgundem.com

Uzmanlar, yaptırım baskısı nedeniyle Rusya'dan çekilen bazı önde gelen uluslararası şirketlerin Rusya’ya ne zaman döneceğini açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi nedeniyle Batılı devletler Rusya'ya karşı yaptırımlarını sıkılaştırırken, birçok şirket Rusya'dan çıkma kararı aldı.

Gazetemru'da yer alan habere göre, Rusya’da kurulu bir yatırım çekme ve iş kurma şirketi olan Netley Group’un başkanı Michael Goddard, önümüzdeki üç ila beş yıl içinde daha fazla Batılı şirketin, ülkenin sahip olduğu büyük iş fırsatları nedeniyle Rusya ile çalışmak isteyeceğini söyledi.

"ÜÇ YA DA BEŞ YIL İÇİNDE GERİ DÖNECEKLER"

Goddard resmi Rus haber ajansı RIA Novosti’ye yaptığı açıklamada “Aslında pek çok Batılı şirketin Rusya ile çalışmak için alternatif yollar aradığını düşünüyorum çünkü Rusya’da olmak istiyorlar. Batı’da Rusya ile çalışmak isteyen pek çok dost canlısı insan var. Önümüzdeki üç ya da beş yıl içinde bunun çoğunu görebileceğinizi düşünüyorum” diye konuştu.

İş adamı, özellikle BRICS içindeki ticari ve ekonomik bağlardaki ilerleme göz önüne alındığında, Rusya’nın dünyadaki iş fırsatları için en iyi yer olduğuna inanıyor. Goddard, “Özel askeri operasyonun başlamasından bu yana, 90’lı yıllarda kaybedilen endüstrileri geri getirme ve turizm, teknoloji ve her türlü alanda yeni endüstriler geliştirme fırsatı da var. Moskova ve tüm Rusya yatırım çekmek için son derece iyi bir konumda” dedi.

Daha önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu (SPIEF) sırasında yaptığı açıklamada, yabancı şirketlerin Rusya’ya dönmek istemeleri halinde ülke yetkililerinin kapıyı kimseye kapatmayacağını ve gerekli koşulları yaratacağını söylemişti.

Putin'den Batılı şirketlere suçlama

 

Batılı şirketlerden 8,5'i Rusya'dan çekildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)