BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRusya’da kredi kartı sayısı rekor seviyeye ulaştı----

Rusya’da kredi kartı sayısı rekor seviyeye ulaştı

Rusya’da kredi kartı sayısı rekor seviyeye ulaştı
09 Aralık 2021 - 09:14 www.finansgundem.com

Bankaları kredi kartlarına bonus uygulaması talebin artmasına neden oldu. Hem kart sayısında hem de borç miktarında rekor kırıldı

Rusya’da faaliyet gösteren Equifax Kredi Geçmişi Bürosu tarafından yapılan açıklamada, Rus bankaları tarafından verilen kredi kartı sayısının ekim ayında bir milyon artışla 44,3 milyonluk rekor düzeye ulaştığı bildirildi.

Ekim 2021 sonu itibariyle Rusların elinde rekor sayıda kredi kartı olduğunu vurgulayan Equifax Genel Müdürü Oleg Lagutkin, bunu bankaların kredi kartlarına giderek daha fazla cashback (geri ödeme) ve bonus benzeri hizmet bağlamasıyla ilişkilendirdi.

Equifax, ekim ayında Rus nüfusunun kredi kartı borcunun da rekor seviyeye yükselerek 1,2 trilyon ruble olarak tarihe geçtiğini bildirirken, aylık büyümenin yüzde 2,5 olduğunu vurguladı.

Öte yandan ekim sonu itibariyle vadesi geçmiş kredi kartı borç hacmi yüzde 0,2 azalarak 159,2 milyar rubleye gerilerken, riskli kart sayısı da yüzde 0,5 oranında azalarak 2,66 milyona geriledi.“Mevcut eğilimlere bakılırsa, yıl sonuna kadar verilen kredi kartı sayısı toplamda 45 milyonu geçebilir” diyen Lagutkin, yıl sonuna kadar Rus bankaların geleneksel olarak en sorunlu kredi kartı borçlarını silmelerinin beklendiğini de kaydetti.

146 milyon nüfusa sahip Rusya’da 44 milyon adet kredi kartı bulunurken, 80 milyon nüfusa sahip Türkiye’de bu rakam yaklaşık 80 milyon. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, haziran sonu itibariyle Türkiye’de 79,8 milyon adet kredi kartı, 141,5 milyon adet banka kartı ve 50 milyon adet ön ödemeli kart kullanılıyor. 2020 yılının haziran ayı ile kıyaslandığında kredi kartı adedinde yüzde 11’lik, banka kartı adedinde yüzde 3’lük, ön ödemeli kart adedinde da yüzde 43’lük artış yaşandı. Toplam kart sayısı ise 271,3 milyon adede ulaşarak geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artış gösterdi.

406 milyar TL’lik kredi yakın takipte

 

iPhone kullanıcılarına acil uyarı: Kredi kartınızı kaldırın

 

CEPTETEB’den dijital kredi kartı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)