BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da konut ipotekli mikro krediye yasak geliyor----

Rusya'da konut ipotekli mikro krediye yasak geliyor

Rusya'da konut ipotekli mikro krediye yasak geliyor
05 Nisan 2019 - 08:09 www.finansgundem.com

Rusya'da konutların teminat gösterilmesi karşılığında mikro kredi vermenin yasaklanması teklif edildi

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, yaptığı açıklamada, emlak sektöründeki dolandırıcıkların önüne geçmek için, mikrofinans kuruluşlarının, konutların teminat gösterilmesi karşılığında kredi vermelerinin devlet eliyle yasaklanması gerektiğini söyledi.

Mikrofinans hizmetleri sektörünün hızla büyüdüğüne işaret eden Matvienko, “Maalesef art niyetli faaliyetler artıyor. Fahiş faizlerle, zor durumdaki insanlara kredi verip sonra evlerine el koyuyorlar. Temel sorun, yasa dışı kreditörlerin, mikrofinans kuruluşu maskesi altına gizlenmeleri” dedi.

Nabiullina, yasa dışı mikrofinans faaliyetlerinde bulunan kişilere yönelik para cezasının 500 bin rubleden 2 milyon rubleye çıkarılmasını ve adli cezaların uygulanmasını teklif etti.

Öneriyi destekleyen Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko ise, “Maddi sıkıntı içinde olan bir kişi, muhakeme yapamaz, çünkü acilen bu sorununu çözmek ister. İnsanlar sahip oldukları tek konuttan mahrum kalıyorlar. Çocukları, aileleri bu evlerde yaşıyor. Bunu yasaklamak gerekiyor” dedi.

Matvienko, en kısa zamanda bu tasarının hazırlanılması çağrısında bulundu. (turkrus.com)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)