BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da kiracı olan yabancılara büyük kolaylık!----

Rusya'da kiracı olan yabancılara büyük kolaylık!

Rusya'da kiracı olan yabancılara büyük kolaylık!
03 Temmuz 2018 - 08:47 www.finansgundem.com

Rusya vatandaşlarına ve şirketlere, konutlarına "oturma izni" kayıdı yaptıran yabancıların registrasyonlarını kolayca iptal etme hakkı geliyor.

Mevcut durumda Rusya vatandaşı bir ev sahibi ile yabancı kiracı arasındaki kontratın süresi dolmadan, ya da yabancı Rusya'yı terk etmeden veya başka bir adrese registrasyon yapmadan mevcut registrasyonu iptal edilemiyordu.

Yabancı ülke vatandaşı ile teması kaybetmiş olmak dahi evsahibi açısından iptal için yeterli bir gerekçe sayılmıyordu. Yeni dönemde ise konut sahibinin İçişleri Bakanlığı'na yabancı ile temas kuramadığını, ya da iş sözleşmesinini fesh ettiğini bildiren bir dilekçe sunması yeterli olacak.

Bu konuda hazırlanan yasa tasarısı Duma'nın ilgili komisyonlarından geçti.

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma Haziranda yabancıların ikamet adreslerine göre registrasyonunu düzenleyen kurallarla ilgili yeni bir yasayı kabul etti. Yeni düzenlemeyle birlikte şirketler ülke dışından getirdikleri çalışanları gerçekten yaşadıkları adrese kaydetmek zorunda.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)