BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da ihaleler ne kadar şeffaf----

Rusya'da ihaleler ne kadar şeffaf

Rusya'da ihaleler ne kadar şeffaf
11 Mart 2019 - 03:50 www.finansgundem.com

Rusya’da ‘kapalı kapılar ardında’ yapılan devlet ihaleleri, çıkarılan şeffaflık yasaları ve imzalanan kararnamelere rağmen 10 kat arttı

"Rekabetçi, açık ve şeffaf ihale” hedefi için yasalar çıkarılıp kararnameler imzalansa da, Rusya’da devlet ihalelerinde eski düzen devam ediyor. Hatta son raporlara bakılırsa gidişat daha da kötü.

Ülkenin en prestijli yüksek eğitim kurumlarından Yüksek Ekonomi Okulu tarafından hazırlanan rapor bu konuda son çarpıcı verileri ortaya koydu.

Buna göre 2018 yılında devletin ya da devlet kontrolündeki şirketlerin mal ve hizmet alım ihalelerinin toplam değeri 24 trilyon ruble, yani yaklaşık 361,7 milyar dolar oldu.

Bu rakam, GSYİH’nin yüzde 25’ine denk geliyor. 2018’de “kapalı ihale” yöntemi ile verilen siparişlerin, 2017’ye göre 10 kat artarak 227 milyar rubleye ulaştığı açıklandı.

Rapora göre ihalelerde rekabet azalıyor, ihaleler hakkında açık bilgiye ulaşmak zorlaşıyor, pek çok ihale resmi “ortak ihale bilgi sistemi”nde paylaşılmıyor. (turkrus.com)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)