BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya'da halk dövize yöneldi----

Rusya'da halk dövize yöneldi

Rusya'da halk dövize yöneldi
19 Ekim 2018 - 09:04 www.finansgundem.com

Rusya vatandaşlarının döviz talebinde ağustos ayında hissedilir artış oldu

Merkez Bankası'nın verilerine göre, ağustosta vatandaşların nakit döviz talebi bir önceki aya göre yüzde 57 yükseldi.

Gazeta.ru'nun haberine göre, Rusya'da geçen ay döviz talebinde kaydedilen ciddi artış, tatil dönemi olmasına ve rublenin değer kaybına yol açan jeopolitik faktörlere bağlanıyor.

Uzmanlar, rublenin son dönemde değer kazanmaya başlamasına rağmen, ABD'den beklenen yeni yaptırım paketinin, birikimleri olan kişileri tedirgin ettiğini belirtiyor.

Merkez Bankası'nın verilerine göre, Rusya'da geçen ağustos ayında vatandaşların net döviz talebi temmuza göre yüzde 57 artarak 2,5 milyar dolara yükseldi.

Rusya vatandaşlarının bankalardan satın aldıkları ve mevduat hesaplarından çektikleri toplam döviz miktarı ise aynı dönemde yüzde 25 artarak 6,3 milyar doları buldu.

Rusya'da halkın dolar talebi ağustos ayında temmuza göre yüzde 36, euro talebi yüzde 4 artarak sırasıyla 4,4 milyar dolar ve 1,9 milyar dolar olarak kaydedildi.

ABD'nin Rus kamu bankalarına yaptırım uygulama ihtimali sonrası Rusya'da bankalarda döviz mevduatlarında ciddi düşüş kaydedilmişti.(Turkrus)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)