BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya’da fiyatlar tırmanışa geçti----

Rusya’da fiyatlar tırmanışa geçti

Rusya’da fiyatlar tırmanışa geçti
10 Mart 2022 - 09:48 www.finansgundem.com

Yaptırımlar, rublenin hızla değer kaybetmesi ve yükselişe geçen enflasyon nedeniyle ürün fiyatlarında artışlar iki haneli rakamlara ulaştı

FİNANSGUNDEM.COM

Rusya İstatistik Bürosu Şubat ayında tüketici fiyat endeksinin bir önceki yılın aynı ayına göre %9,15 arttığını açıkladı. Ekonomik yaptırımlar rubleyi düşürmesi ayrıca artan ithalat fiyatları Mart ayında enflasyonu daha da hızlı artacağını gösteriyor.

Enflasyonun yıl sonuna kadar yaklaşık %20'ye çıkacağına dair piyasada yaygın bir inanç var. Zaten Merkez Bankası savaş başlar başlamaz faizleri yüzde 20 seviyesine çekti. Faiz artırımının da maliyetlere önümüzdeki dönemde yansıması bekleniyor. Rusya’nın işgal girişiminin ekonomik faturasının giderek ağırlaşacağı belirtiliyor.

Ruters'ın haberine göre, Rusya'nın Ukrayna işgaline karşı ABD-Avrupa yaptırımları, rublenin Şubat sonunda düşmesine neden oldu, bu nedenle Şubat ayında fiyatlar üzerindeki etkisi sınırlı görünüyor, ancak artış oranı yedi yıldır ilk kez görülüyor.

26 Şubat ile 4 Mart arasındaki tüketici fiyat endeksi önceki haftaya göre %2.22 arttı. Yerli otomobillerin fiyatı  %17,1, televizyonları fiyatı ise ortalama %15,0 oranında arttı. Fiyat artış hızının bu şekilde devam etmesi halinde Rusya’nın enflasyon sarmalına girmesi bekleniyor.

Rusya'da haftalık enflasyon 2008'den bu yana en yüksek seviyede

 

AB, Rusya'ya ilave yaptırım paketini onayladı

 

Fitch: Rusya ülke bazında temerrüde yakın

 

Rusya Merkez Bankası döviz satışını askıya aldı

 

Petroldeki yükseliş Rusya’ya yaptırımlara direnme gücü veriyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)