BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da evlilikle vatandaşlık alınması yasaklanıyor----

Rusya'da evlilikle vatandaşlık alınması yasaklanıyor

Rusya'da evlilikle vatandaşlık alınması yasaklanıyor
06 Ocak 2023 - 15:27 www.finansgundem.com

Rusya İçişleri Bakanlığı, yabancıların ülkedeki statülerini hayali evlilik ve hayali babalık tesisi yoluyla yasallaştırmasını ortadan kaldırmayı hedefleyen yasa tasarısı hazırladı.

Rusya İçişleri Bakanlığı (MVD) Basın Sözcüsü Irina Volk, vatandaşlık mevzuatında değişiklik yapılacağına dair açıklamada bulundu.

Basın Sözcüsü Irina Volk tarafından yapılan açıklamada, halihazırda bakanlığın yabancı vatandaşların veya vatansız kişilerin Rusya topraklarında yasadışı bir şekilde göçmen statüsü elde etmeleri için hayali evlilik ve hayali babalık prosedürünü kullanmasını engellemek amacıyla göç mevzuatında değişikliği gideceği bildirildi.

Gazetemru'nun haberine göre TASS haber ajansına konuşan Volk, federal yasa taslağının hazırlandığını söylerken, şu anda departmanlararası koordinasyon prosedürünün bu yasa tasarısı üzerinde yürütüldüğünü kaydetti.

Volk, geçen yılın 11 ayı boyunca Rusya İçişleri Bakanlığı’nın bölgesel organlarının ülkede hayali evlilik temelinde yabancı vatandaşlar tarafından alınan 400 oturma iznini iptal ettiklerini belirtirken, mevcut ‘Rusya Vatandaşlığı Yasası’na göre yabancı vatandaşlar, bir Rus vatandaşıyla en az üç yıl evli olması halinde Rus vatandaşlığını basitleştirilmiş formatta alabiliyor.

Vatandaşlık hakkı zorlaştırıldı

Geçtiğimiz yılın aralık ayında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus vatandaşlığı hakkı kazanılmasını zorlaştıracak kriterleri içeren yeni yasa tasarısını imzalamıştı.

Rus vatandaşlığı alma hakkı mevzuatında yer alan bazı kriterlerin basitleştirilerek değiştirilmesini öneren Putin, aynı zamanda Rus vatandaşlığını kaybetme kriterlerinin de düzenlenmesini istemişti.

Çocuk yoksa vatandaşlık yok

Duma elektronik veri tabanında yayınlanan “Rusya Federasyonu Vatandaşlığı Hakkında” temel yasa taslağında, bir Rus vatandaşı ile yapılan evlilik sonrası Rus vatandaşlığının basitleştirilmiş formatta alınmasının yalnızca evli çiftin ortak çocuğu olması durumunda mümkün olabileceği, aynı zamanda yabancı yatırımcı ve kalifiye uzmanların basitleştirilmiş Rus vatandaşlığı edinme hakkına sahip kişiler kategorisinde dahil edilmemesi öngörülüyor.

Açıklayıcı notta yer alan ifadede, yasa tasarısının bir kişinin Rusya Federasyonu ile gerçek bağlantısı olmaksızın resmi kriterler temelinde Rus vatandaşlığının verilmesi anlamına gelmediği belirtilirken, “Yabancı vatandaşlar ile Rus vatandaşları arasında Rus vatandaşlığının kazanılması için yapılan “hayali (anlaşmalı) evliliklerin önüne geçilmesi gerekçesiyle basitleştirilmiş vatandaşlık başvurularının ancak evli çiftin ortak çocuğa sahip olması durumunda gerçekleşebileceği vurgulandı.

Putin’in Duma’ya sunduğu yasa tasarısı, aynı zamanda yabancı yatırımcı ve ülkede kalifiye uzman statüsünde çalışanların Rusya Federasyonu vatandaşlığını basitleştirilmiş bir şekilde edinme hakkına sahip kişiler kategorisinden çıkarılmasını öngörüyor.

Tasarıyla ilgili açıklayıcı notta, mevcut mevzuatta yer alan yabancı yatırımcı ve kalifiye uzman statüsüne sahip çalışanların basitleştirilmiş vatandaşlık prosedürlerinin “pratikte rağbet görmediği” vurgulandı.

Rusya'da vatandaşlar rekor düzeyde döviz aldı

 

300 bine yakın Rus vatandaşı Kazakistan'da kalmaya devam ediyor

 

Rus vatandaşlığından çıkan son milyarder

 

Rus vatandaşlarına AB vizesinde sıkı kurallar getiriliyor

 

Fransa'dan Rus vatandaşlarına yasak!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)