BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus vatandaşlığından çıkan son milyarder----

Rus vatandaşlığından çıkan son milyarder

Rus vatandaşlığından çıkan son milyarder
31 Ekim 2022 - 17:20 www.finansgundem.com

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrasında, Rus vatandaşlığından çıkan son isim 'Storonski' oldu.

Rusya'nın işgalci politikasına tepki gösterip vatandaşlıktan çıkan milyarder iş insanı sayısı artıyor. Vatandaşlıktan çıkan Rus milyarderler listesine bir kişi daha eklendi.

İngiliz finansal teknoloji şirketi Revolut'un CEO'su Nikolay Storonski, Rusya Federasyonu vatandaşlığından çıktığını duyurdu.

Storonski, özel harekatın başlamasından sonra Rus vatandaşlığından çıkan Forbes’ın önde gelen Rus milyarderlerinden dördüncüsü oldu. Storonski, İngiltere merkezli finans teknoloji şirjeti Revolut'un başında bulunuyor.

Kommersant’ın haberine göre İngiliz finansal teknoloji şirketi Revolut'un CEO'su Nikolay Storonski, "bir süre önce" Rus vatandaşlığından çıktı.

Ekim ayında Ukrayna, JSC Gazprom Promgaz'ın genel müdürlüğünü yürüten Nikolay Storonsky'nin babasına yaptırım uyguladı. Ancak Forbes'a göre, Storonski, Kiev babasına yaptırım uygulamadan önce Rus vatandaşlığından çıktı.

Babasına yaptırım kararı

Baba Nikolay Mironovich Storonsky, 19 Ekim’de Ukrayna’da Ulusal Güvenlik ve Savunma Kurulu (NSDC) tarafından önerilen ve Devlet Lideri Vladimir Zelensky tarafından imzalanan yeni yaptırım listesine dahil edildi.

Storonsky’nin “Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü, egemenliğini ve bağımsızlığını baltalayan ve tehdit eden aksiyonların maddi dayanağından sorumlu” olduğu belirtildi.

Nikolay Storonski kimdir?

Nikolay Storonsky, Rus kökenli bir İngiliz iş adamıdır. Finansal teknoloji şirketi Revolut'un kurucu ortağı ve CEO'sudur. Storonsky, kıdemli bir Gazprom yöneticisinin ailesinde doğdu.

Putin, Ukraynalıların Rusya vatandaşlığı almasını kolaylaştıran kararnameyi imzaladı

 

Rusya, dost olmayan ülkeler listesini genişletti

 

Rus milyarderin yatı Türkiye'de!

 

Yaptırım mağduru Rus milyarder Abramoviç para için yalvardı!

 

İsrail'den Rus milyarderlere yaptırım kararı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)