BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya’da ‘Erkek Devleti’ yasaklandı----

Rusya’da ‘Erkek Devleti’ yasaklandı

Rusya’da ‘Erkek Devleti’ yasaklandı
18 Ekim 2021 - 17:56 www.finansgundem.com

Rusya’nın Nijnıy Novgorod bölgesinde mahkeme, ataerkilliği ve milliyetçiliği savunan ‘Mujskoye Gosudarstvo’ (Erkek Devleti) isimli oluşumu yasaklı örgüt olarak nitelendirdi ve faaliyetlerini yasakladı.

Nijniy Novgorod’da mahkeme tarafından ‘Mujskoye Gosudarstvo’ örgütünün yasaklı örgüt olarak nitelendirilmesine karar verildi. Mahkeme, örgütün faaliyetlerini yasakladı.

Konuyla ilgili mahkemeye bölge başsavcılığı şikayette bulunmuştu. Oluşum mevcut mevzuat çerçevesinde kayıtlı değildi, faaliyetleri hakkında da şikayetler geliyordu.

Sosyal medyada sıklıkla bu oluşumdan aktivistlerin kadınları canlarıyla tehdit ettiğine dair bilgiler paylaşılıyordu. Basında örgütten kişilerin LGBT propagandası yaptıklarını ileri sürdükleri Tanuki isimli restoran sevkiyat ağına da saldırı gerçekleştirdiği bilgisi yer almıştı.

Nijnıy Novgoro’da örgütün kurucusu Vladislav Pozdnyakov hakkında Aralık 2018’de ‘aşırıcı nitelikli eylemler’ yürüttüğü gerekçesiyle iki yıl denetimli serbestlik kararı verilmişti. Daha sonra Ceza Kanunu’ndaki kısmi değişiklikler nedeniyle bu ceza kaldırılmıştı.

Rusya, NATO temsilciliğini askıya aldı

 

Rusya’da vaka sayısında yeni rekor kırıldı

 

Rusya'da günlük can kaybı 1000'i geçti

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)