BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da dış hat uçuşlarına kısıtlama geliyor----

Rusya'da dış hat uçuşlarına kısıtlama geliyor

Rusya'da dış hat uçuşlarına kısıtlama geliyor
07 Mayıs 2023 - 13:09 www.finansgundem.com

Rusya Ulaştırma Bakanlığı, dış hat seferlerini kısıtlayacak yeni bir yasa tasarısı getirecek

Rusya Ulaştırma Bakanlığı, iç hat seferlerini azaltan yerli havayolu şirketleri için uluslararası uçuş izni prosedürünü sıkılaştıracak yeni bir yasa tasarısı üzerinde çalışıyor.

Tasarının yasal düzenleme taslakları portalında yayınlandığı kaydedilirken, belgede yerli havayolu şirketlerinin iç hat sefer sayılarını düşürmesi durumunda dış hat uçuş izinlerine erişiminin engellenmesi öngörülüyor.

Dış hat uçuş izinlerinin verilmesi prosedüründe, uluslararası sefer izni başvurularında iznin verileceği aydan önceki ay için havayolu şirketinin Rusya içindeki yolcu trafiği payının yüzde 70’in altında olup olmadığına bakılacağı kaydedilirken, iç hat sefer sayısı ve yolcu trafiği yüksek olan şirketlerin daha fazla uluslararası uçuş izni alabileceği belirlendi.

Mayıs ayı başlarında hükümetin iç hat uçuşlarında hava taşıyıcılarına verdiği desteği 1,4-1,5 milyar ruble azaltma kararı aldığı açıklanırken, finansmanın federal bütçe harcamalarındaki genel azalmanın bir parçası olarak düşürüldüğü vurgulandı.

Bu bağlamda bir dizi Rus havayolu şirketi iç hat uçuş programlarını düzenlemeye ve tarifeli uçuşların bir kısmını iptal etmeye başlarken, Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı, havayol taşımacıları ile birlikte iç turizmde en önemli destinasyonlar için sağlanan sübvansiyonları sürdürmek için uçuş rotaları ayarlanacağını aktardı.

Bütçe giderlerini azaltmaya çalışan Ulaştırma Bakanlığı ise, iç hat uçuşlarında havayolu şirketlerine önceden sağlanan sübvansiyonların kesilmesiyle sefer sayılarını düşürmeye çalışan şirketlere bu yasa tasarısıyla tepki verirken, iç hat uçuşlarını gelir kaygısıyla azaltan şirketlerin dış hat uçuş izinlerinde kısıtlamaya gitmek istiyor.(Gazetemru)

Rus havayolu şirketleri mahsur kalan uçakları satın alacak

 

ABD'de sistem çöktü, havayolu ulaşımı felç

 

İngiltere'de havayolu ulaşımına grev engel

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)