BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRus havayolu şirketleri mahsur kalan uçakları satın alacak----

Rus havayolu şirketleri mahsur kalan uçakları satın alacak

Rus havayolu şirketleri mahsur kalan uçakları satın alacak
26 Aralık 2022 - 10:27 www.finansgundem.com

Rus havayolu şirketleri Batı yaptırımları nedeniyle Rusya’da mahsur kalan uçakların bir kısmını satın almak için müzakerelere başladı.

Rus havayolu şirketleri Batı yaptırımları nedeniyle Rusya’da mahsur kalan uçakların bir kısmını satın almak için müzakerelere başladı.

Rus havayollarının, Ukrayna'nın işgalinden sonra Rusya'da mahsur kalan 400'den fazla uçağın bir kısmını satın almak için devlet fonlarını kullanmak üzere Batılı bir uçak kiralama şirketiyle görüşme yaptığı öğrenildi.

Gazetemru'da yer alan habere göre, Rus şirketlerin en az bir Batılı uçak kiralama şirketi ile ön görüşmeler yaptığına vurgu yapılan Reuters, müzakerelerin ayrıntılarının  İrlanda’daki bir dava sırasında uçak sahiplerinin tazminat almak için sigorta şirketlerine dava açmasıyla ortaya çıktığı aktarıldı.

Reuters’e göre yargılamaya katılan SMBC Aviation Capital, Rus sigorta şirketi Alfastrakhovanie’nin Aeroflot’a kiraladığı 17 uçak için 644,2 milyon dolar ödemeyi teklif ettiği iddia edilirken, ayrıca SMBC Aviation Capital’den alınan bilgiye göre Rus havayolu şirketi S7’nin yaptırımlar nedeniyle kullanılmayan uçakların satın almasıyla ilgili teklif verdiği ifade edildi.

SMBC Aviation Capital’in Avrupa Birliği’nde anlaşma için görüşmeleri sürdürdüğü vurgulanırken,TASS haber ajansına göre, Rus havayolu şirketlerinin  yaptırımlar nedeniyle Rusya’da mahsur kalan bazı jetleri satın almak için attığı adımların şu ana kadar teklif aşamasında olduğu, teklifin Avrupa Birliği tarafından onaylanması gerektiği bildirildi.

ABD'den 10 Rus denizcilik kuruluşuna yaptırım

 

Rusya: Yeni yaptırımlar AB’nin sorunlarını artıracak

 

AB, Rusya'ya yeni yaptırımları onayladı

 

AB ülkeleri anlaştı: 3 Rus bankasına yaptırım

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)