BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya'da 8 yıl içinde 10 trilyonluk yatırım hedefi----

Rusya'da 8 yıl içinde 10 trilyonluk yatırım hedefi

Rusya'da 8 yıl içinde 10 trilyonluk yatırım hedefi
06 Mayıs 2023 - 11:57 www.finansgundem.com

Rusya Başbakanı Mikhail Mishustin, 8 yıl içerisinde Rusya ekonomisinin en az 10 trilyon ruble yatırım hacmine ihtiyacı olduğunu bildirdi.

Endüstriyel kalkınma konulu stratejik bir oturumda konuşan Rusya Başbakanı, öncelikli özel sektörden yatırım çekmek için çalıştıklarını belirtirken, açıklamasında, “Devlet başkanımızın (Vladimir Putin) talimatıyla hükümet olarak şimdi, öncelikli sanayi ürünleri üretimine yönelik projelere özel sektör yatırımlarını önemli ölçüde artırmaya yardımcı olacak ek önlemler alıyoruz. Toplamda sekiz yıllık süre içerisinde yatırım hacmi 10 trilyon rubleyi geçmelidir” ifadelerini kullandı.

Mishustin, bu yıl ise 2 trilyon ruble hacminde yatırım çekmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Mart ayı sonunda özellikle yatırımlar amacıyla yeni bir platform başlattıklarını hatırlatan Başbakan, sanayiciler için gereken uzun vadeli kredilerin düşük faizle verilmesini sağlayan bu platform üzerinden yaklaşık 220 milyar ruble değerinde sekiz projenin onaylandığını, 40’tan fazla projenin değerlendirildiğini vurgulayarak, yatırım hacimlerinin 1,3 trilyon ruble olacağının tahmin edildiğini aktardı.

Nisan ayında konuşan Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, 2022 yılında başkent ekonomisine yapılan yatırımların 6 trilyon ruble olarak gerçekleştiğini bildirmişti.

Telegram kanalında açıklamalarda bulunan Sobyanin, yatırımcıların geçen yıl Moskova ekonomisine yaklaşık 6 trilyon ruble yatırım yaptığını vurgularken, “Yatırımların 4,4 trilyon rubleyle büyük kısmı büyük ve orta ölçekli işletmeler tarafından gerçekleşti. Girişimciler makine ve teçhizat alımına, konut dışı inşaatlara yatırım yaparken çevre düzenlemesini de ihmal etmedi” diye konuştu.

Sobyanin, Batı yaptırımlarına rağmen kentin sabit sermayesine yapılan yatırımların istikrarlı bir şekilde büyüdüğüne dikkat çekerken, geçtiğimiz yıl kaydedilen hacimlerin 2021’e kıyasla yüzde 2,2 daha fazla olduğunun altını çizdi.

Yatırım hacimlerindeki büyümenin belediye tarafından da aktif olarak desteklendiğini hatırlatan Belediye Başkanı, artık sanayi kuruluşlarının büyük ölçekli yatırım projeleri için yıllık 1 rubleye arsa kiralayabildiğini kaydetti.

Geçtiğimiz yılın eylül ayında Rusya Başbakanı Mishustin, sanayi kuruluşlarının ticari gayrimenkul satın alabilmesi için yıllık yüzde 5 faiz oranına sahip ‘Sanayi İpotek Programı’nın resmen başladığını duyurmuştu.

Uygun faiz oranları ve uzun vadeli kredi programının sanayicilerin üretim maliyetlerini optimize etmelerine yardımcı olmak için tasarlandığının altını çizen Başbakan, hükümetin yüzde 5’lik faizli programda garantör olarak rol oynayacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)