BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiRusya ve Çin arasındaki Ro-Ro taşımacılığı arttı----

Rusya ve Çin arasındaki Ro-Ro taşımacılığı arttı

Rusya ve Çin arasındaki Ro-Ro taşımacılığı arttı
29 Ekim 2022 - 18:01 www.finansgundem.com

Rusya’nın eylül ayında Primorye limanından Çin sınır kapısı üzerine konteyner ihracat trafiği yüzde 70 oranında artış gerçekleştirdi.

Ukrayna savaşı sebebiyle Batı'nın uyguladığı yaptırımlar sonrası Türkiye, Çin ve diğer doğu ülkelerine yönelen Rusya’nın eylül ayında Primorye limanından Makhalino-Hunchun (Çin) sınır kapısına konteyner ihracat trafiği yüzde 70 oranında artış gerçekleştirdi.

Rus basınında yer alan habere göre, geçen ay Çin limanında elleçlenen toplam yük miktarı yüzde 31 artışla 328 bin ton TEU oldu. Bu hacimlerin büyük kısmının 284 bin tonla kömür olduğu kaydedilirken, bu yılın ilk dokuz ayında Makhalino’dan Çin limanı Hunchun’a her iki yönde gerçekleşen yük trafiği 2,6 milyon ton TEU’yu aşarak Ocak-Eylül 2021 dönemine kıyasla yüzde 13 oranında artış gösterdi.

Ro-Ro’ya talep çok fazla

Yakın zamanda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Novorossiysk başta olmak üzere Rusya limanlarına yönelik Ro-Ro taşımacılığın geliştirilmesi ve RO-PAX seferlerinin başlatılmasının ikili ticarette çarpan etkisi yaratacağını vurgulamıştı.

Rusya, nisan ayında Novorossisk ile İstanbul arasında yeni bir Ro-Ro hattı açılacağını duyururken, sınır kapılarında mağduriyet yaşayan Türk nakliyeciler de bir süredir bu hattın aciliyetine vurgu yapıyordu.

Uzmanlar, Rusya ve Türkiye arasındaki ticaretin önündeki en büyük engelin Batı yaptırımlarından çok nakliyedeki eksiklikler olduğunun altını çiziyor.

Rusya Çin yakınlaşması Batı’yı neden rahatsız ediyor?

 

Rusya, Çin'in en büyük petrol tedarikçisi olmaya devam ediyor

 

Kremlin: Rusya, Çin'e minnettar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)