BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Rusya tüm Avrupa'yı tehdit eder durumda'----

'Rusya tüm Avrupa'yı tehdit eder durumda'

'Rusya tüm Avrupa'yı tehdit eder durumda'
11 Ocak 2022 - 12:47 www.finansgundem.com

İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist, "Rusya'nın son yıllardaki artan eylemleri başta İsveç olmak üzere tüm Avrupa'yı tehdit eder duruma geldi" dedi.


Askeri ve savunma gücünün ele alındığı bir programda konuşan Bakan Hultqvist, Rusya'nın Avrupa'nın güvenliğini tehdit ettiğini söyledi. Tüm ülkelerin Birleşmiş Milletler (BM) ilkelerine göre kendi egemenlik haklarına sahip olduğunu hatırlatan Hulqvist, buna rağmen Rusya'nın uluslararası hukuka meydan okuyarak bazı ülkelerin güvenliğini tehdit ettiğini vurguladı.

Hultqvist, "NATO ile iş birliği yapmamız gerekir, Avrupa Birliği (AB) İsveç için önemli ve güvenli politik platformudur" dedi.

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 21 Aralık 2021'de yaptığı açıklamada, ABD’ye uyarıda bulunarak Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılmasını istemediğini dile getirmişti.

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ise “İsveç’te dış siyasetimizi ve güvenlik politikalarımızı kendimiz belirleriz, dışarıdan kimse karışamaz” diyerek Putin'e tepki göstermişti.

Rusya'nın saldırgan tavrı dolayısıyla NATO'ya katılmaya yaklaştık

 

Rusya: ABD'yi sorumlu olmaya çağırıyoruz

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)