BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya, Suriye’de PYD kartını açtı----

Rusya, Suriye’de PYD kartını açtı

Rusya, Suriye’de
PYD kartını açtı
26 Ocak 2016 - 10:53 www.finansgundem.com

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, “Suriye görüşmeleri, Suriye Kürtleri olmadan sonuç vermez.” dedi.

Başkent Moskova'da bu sabah kameraların karşısına geçen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Batı'nın Rusya’yı belli bir sınırda hapsetmekten vazgeçmesi gerektiğini söyledi.
 Lavrov, Rusya’nın Avrupa ve ABD ile eşit şartlarda ve karşılıklı çıkarların olduğu temelde işbirliğine hazır olduklarını ifade etti. Lavrov, “Hala Rusya’ya sınır çizme politikası devam ediyor. Bundan vazgeçilmeli ve tarihin arşivlerine kaldırılmalı. ABD ve Avrupa, Rusya'ya karşı kötü emellerine devam ediyor. NATO'nun genişletilmesi de buna dahil ” dedi. Lavrov'un basın açıklaması devam ediyor. 
 
 DAVUTOĞLU 'PYD'YE KARŞIYIZ' DEMİŞTİ
 
Suriye’deki krizinin çözümü konusunda Cenevre’deki toplantıya kimlerin katılacağı ve Suriye’de bazı bölgeleri elinde tutan Suriye Kürtlerinin masada yer almasına Türkiye’nin nasıl yaklaşacağının sorulması üzerine Davutoğlu “Biz Suriyeli Kürtleri masada istiyoruz. Kürtler olmadan masa tamamlanamaz. Biz terör örgütü olan PYD’nin masaya oturmasına karşıyız. PYD, sadece Türkiye’nin değil Avrupa Birliği ve ABD’nin de terör örgütü kabul ettiği PKK’nın uzantısı” dedi.
 Davutoğlu, Amanpour’un, “Siz ve AB terör örgütü olarak kabul ediyor olabilirsiniz ama ABD sahada onlarla hareket ediyor. Gerçeği kabul etme zamanı gelmedi mi?” şeklindeki sorusuna ise “Onları meşru ortak olarak görenler, bölgenin gerçekliğinde yaşamıyorlar. Hiç kimse bizi, bu insanların barış istediğine ikna edemez” diye yanıt vermişti
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)