BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya petrol ödemelerini tahsil etmekte zorlanıyor----

Rusya petrol ödemelerini tahsil etmekte zorlanıyor

Rusya petrol ödemelerini tahsil etmekte zorlanıyor
27 Mart 2024 - 09:06 www.finansgundem.com

ABD'nin ikincil yaptırımlarına karşı daha temkinli hareket eden Çin, Türkiye ve BAE bankaları, Rusya'ya ödemeleri aktarmakta yavaş davranıyorlar

Rus petrol şirketlerinin ham petrol ve yakıt ödemelerini toplamakta birkaç aya varan gecikmelerle karşı karşıya kalıyorlar.

Reuters'in haberine göre, Çin, Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki (BAE) bankalar ABD'nin ikincil yaptırımlarına karşı daha temkinli davranmaya başlamaları bu gecikmede rol oynuyor. Ödemelerdeki gecikmeler Kremlin'in gelirlerini azaltıp düzensiz hale getirerek Washington'un ikili yaptırım hedefine ulaşmasını sağlıyor.

Sekiz bankacılık ve ticaret kaynağına göre Çin, BAE ve Türkiye'deki bazı bankalar son haftalarda yaptırımlara uyum gerekliliklerini artırarak Moskova'ya yapılan para transferlerinin gecikmesine ve hatta reddedilmesine neden oldu.

ABD'nin ikincil yaptırımlarına karşı temkinli olan bankalar, müşterilerinden ABD'nin SDN (Özel Belirlenmiş Vatandaşlar) listesindeki hiçbir kişi veya kuruluşun bir anlaşmaya dahil olmadığına veya bir ödemenin lehtarı olmadığına dair yazılı garanti vermelerini istemeye başladı.

İki kaynak, BAE'de First Abu Dhabi Bank (FAB) ve Dubai Islamic Bank (DIB) bankalarının Rus mallarının ticaretiyle bağlantılı bazı hesapları askıya aldığını söyledi.

Dört kaynağa göre BAE'nin Mashreq bankası, Türkiye'nin Ziraat ve Vakıfbank'ı ile Çin bankaları ICBC ve Bank of China ödemeleri hala işleme alıyor ancak bu işlemlerin tamamlanması haftalar ya da aylar sürüyor.

Rus mevduatlarında tarihi artış

 

Rusya'dan 3 ülkeye suçlama!

 

Ruslar konut faturalarını ödeyemiyor

 

Dondurulan Rus varlıklarından elde edilen gelirler Ukrayna'ya verilecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)