BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivRusya otomotiv devini kamulaştırıyor: 1 euroluk sembolik ödeme!----

Rusya otomotiv devini kamulaştırıyor: 1 euroluk sembolik ödeme!

Rusya otomotiv devini kamulaştırıyor: 1 euroluk sembolik ödeme!
12 Ekim 2022 - 15:51 www.finansgundem.com

Japon otomobil üreticisi Nissan’ın Rusya kolu, tüm varlıklarının Rus devletine geçeceğini bildirdi. Sembolik değeri 1 euro olan anlaşma Japon şirketi tarafından onaylandı.


Rusya Ticaret Bakanlığı, Japon otomobil üreticisi Nissan’ın ülkedeki varlıklarının kamulaştırılacağını duyurdu. Nissan, transfer için 1 euro sembolik ödeme alacak.

St. Petersburg'da bir fabrika ile Moskova'da satış ve pazarlama tesislerini içeren kamulaştırma, araştırma ve geliştirme firması NAMI'ye transferi gerçekleştirecek.

Devir tamamlandıktan sonra NAMI, Nissan'ın Rusya'da yaklaşık 2.000 çalışanını ve ortak girişimler oluşturmak için diğer şirketleri üretim ortakları olarak çekebilecek.

Rusya Ticaret Bakanı Denis Manturov “İşletmenin çalışır durumda kaldığı bir formata ulaşmayı başardık. Kilit yetkinlikler, üretim döngüsü ve işler korunuyor” dedi.

Bakana göre, Rus otomobil üreticisi AVTOVAZ, Nissan araçlarının bakım hizmetlerini yürütecek ve yedek parça tedarik edecek. Ticaret Bakanlığı, anlaşmanın Nissan'a altı yıl içinde işi geri satın alma hakkı vereceğini söyledi.

Öte yandan planın, Nissan ile ortak grup üyesi olan Renault'nun geri çekilmesiyle neredeyse aynı olduğu belirtildi. Mayıs ayında Fransız otomobil üreticisinin yüzde 68 hissesi NAMI'ye gitmiş ve Moskova'da Renault ve Nissan markaları altında otomobil üreten fabrikası şehir yönetimine devredilmişti.

Nissan, Salı günü Rusya pazarından ayrılmasından dolayı tahmini 686,2 milyon dolar zarar bildirdi. (CNN Türk)

Nissan'ın Rusya'daki varlıkları Rus devletine devredildi

 

Nissan ve Honda, elektrikli araç bataryası üretim kapasitelerini artıracak

 

Nissan, 2021 mali yılında kâra geçti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)