BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRusya Merkez Bankası'ndan SWIFT resti----

Rusya Merkez Bankası'ndan SWIFT resti

Rusya Merkez Bankası'ndan SWIFT resti
19 Mayıs 2021 - 06:23 www.finansgundem.com

Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Skorobogatova, AB yaptırımlarının başladığı 2014'ten bu yana Rusya'ya tehdit unsuru olarak kullanıldığını ifade ettiği SWAFT için kesin konuştu: Şu an risk yok. Olursa da bizim SPFS'miz var

Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Olga Skorobogatova, Moskova'nın SWIFT sisteminden çıkarılması riskinin bulunmadığını, ancak böyle bir senaryonun gerçekleşmesi durumunda Rusya içi trafiği Finansal Mesajlaşma Sistemi'ne (SPFS) aktaracaklarını kaydetti.

Rusya Devlet Duması’nın Mali piyasalar Komitesi’nin çalışma grubu toplantısında konuşan Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Olga Skorobogatova, "Şu anda herhangi bir risk görmüyoruz. Ancak SPFS’ye sahibiz ve çalışıyor, bir şey olması halinde, Rusya içi trafik sistemimize güvenle aktarılabilir" dedi.

Skorobogatova, Merkez Bankası'nın SWIFT'in genel merkezi ve Moskova ofisi ile doğrudan temas halinde olduğunu belirterek "Her şeyin, herhangi bir sorun olmadan düzenli olarak çalışacağını teyit ettiler" diye konuştu.

Rusya'nın SWIFT sistemi ile bağlantısının kesilmesi olasılığı, ABD ve Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'ya uyguladığı yaptırımların ilk dalgasının ardından 2014 yılında tartışılmaya başlanmıştı.

Rusya'nın SWIFT sisteminden çıkarılması konusunda daha önce açıklama yapan AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, SWIFT sisteminin uluslararası özel bir kuruluş olduğunu, AB'nin bu konuda herhangi bir yetkisinin olmadığını belirtmişti.

Rusya, SWIFT bağlantısının kesilmesi durumunda Rus bankaları olası sorunlardan korumak amacıyla Aralık 2014'te kendi finansal mesajlaşma sistemini kurmuştu.

SWAFT NEDİR

Yurt içi yada yurt dışındaki banka hesaplarına döviz olarak gerçekleştirilen tüm para transferleri SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication / Dünya Bankalar Arası Finansal Telekomünikasyon Derneği) sistemi aracılığıyla gerçekleştirilmektedir.
Swift kodu, bankaların döviz hesaplarına yapılan transferlerin gerçekleştirilmesini sağlayan uluslararası koddur.

Tüm bankaların kendilerinin kullanımına özel bir Swift kodu bulunmaktadır.

Swift kodu; 11 haneden ve tamamen büyük harflerden oluşur. Kod açılımında ilk 4 hane bankanın kodunu, devam eden 2 hane ülke kodunu, sonraki 2 ya da 4 hane ya da bazı ülkelerde 3 hane yerel kodu, sonraki 3 hane ise şube kodunu tanımlamaktadır. Eğer bu kod birleşimi 11 haneyi oluşturmuyorsa kodun sonuna X harfi eklenerek 11 haneye tamamlanır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)