BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya Maliye Bakanı'ndan Yellen'a tepki----

Rusya Maliye Bakanı'ndan Yellen'a tepki

Rusya Maliye Bakanı'ndan Yellen'a tepki
28 Şubat 2024 - 11:23 www.finansgundem.com

Rusya Maliye Bakanı Siluanov, ABD Hazine Bakanı Yellen’in Rusya’nın dondurulmuş varlıklarının Ukrayna'ya devredilmesi yönündeki önerisine tepki göstererek, "Ulusal bankaların rezervlerinin dondurulması finansal sistemin temellerini sarsıyor." dedi.

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, ABD'nin Rusya'nın dondurulmuş varlıklarını Ukrayna'ya devretme arzusunun sadece Batılı ülkelere zarar vereceğini, sorunları tırmandırmak yerine durumdan çıkış yolları aramak gerektiğini söyledi.

Gazetecilere konuşan Siluanov, ‘ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’in Rusya’nın dondurulmuş varlıklarının Ukrayna'ya devredilmesi yönündeki önerisi hakkında ne düşündüğü’ şeklindeki soruya, “Bu öneriyi ilk kez duymuyoruz" diyerek şu yanıtı verdi:

“Bunun tamamen yanlış olduğunu düşünüyorum, çünkü ulusal bankaların altın ve döviz rezervlerinin siyasi kısıtlamalara tabi tutulması ve dondurulması finansal sistemin temellerini sarsıyor. Bu adımla Batılı meslektaşlarımız, dolar cinsinden ödemelerde, takas sistemlerindeki ödemelerde ve lojistikteki kısıtlamalarda olduğu gibi, işleri yalnızca kendileri için daha da kötü hale getirmiş olacaklar.”

Sorunları derinleştirmek yerine, durumdan çıkış yolları aranması gerektiğine vurgu yapan Siluanov, “Her halükarda bu durumdan bir çıkış yolu bulacağız. Ancak bu kararlar, onlarca yıldır oluşan küresel finans sisteminin temellerini baltalıyor. Ne ile yanıt vereceğimizi biliyoruz. Biz de dondurulmuş yeterli miktarda finansal varlık ve yabancı yatırımcıların menkul kıymetlerimize yaptıkları yatırımlar bulunuyor” diye konuştu.

Daha önce ABD Hazine Bakanı Yellen, Rusya’nın 285 milyar dolar değerindeki dondurulmuş varlıklarının kullanıma açılmasının acilen bir yolunun bulunması yönünde çağrıda bulunmuştu. (Sputnik)

Yellen'dan 285 milyar dolarlık çağrı: Gerekli ve acil!

 

ABD, dondurulan Rus varlıklarını kullanma yollarını araştırıyor

 

AB'den Rusya'nın dondurulmuş varlıklarını kullanma adımı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)